Mortal Kombat 11 - Kano, Cassie Cage

A mostani Kombat Kast végre egy kicsit izgalmasabb volt, hiszen délután lement egy közel 3 perces story trailer, amiben rengeteg újdonságot láthattunk. Természetesen továbbra is a legizgalmasabb kérdés, hogy ki lesz játszható az új részben, hiszen még messze nem mutatták meg az összes karaktert, viszont a mostani trailerben nagyon sok játszható karakterről hullt le a lepel és eközben sok új érdekes karakter is feltűnt, akikről még nem sok mindent lehet tudni biztosra.

mortal_kombat_11_kollector.jpg

Biztosan játszható karakter lesz az új trailerből: Erron Black, Jacqui Briggs és Cassie Cage. Eközben feltűnt D'vorah, Frost és Kollector (teljesen új karakter, fenti képen Shao Kahn mellett) is, akikről még nem lehet tudni, hogy csak a story-ban lesznek elérhetőek vagy játszható karakterek lesznek - mondjuk Frostnak, azaz a női Sub-Zero copy-nak nem nagyon örülök, hiszen csak foglalja a helyet más értékesebb karakterektől.

Ami engem nagyon zavar, hogy iszonyat sok lett a fegyveres karakter, nagyjából egy Call Of Duty-szerű háborús trailer volt az egész, miközben egy verekedős játékról van szó. Az MK3 idején már Stryker is zavart, hogy konkrétan egy lőfegyver volt a "speciális" képessége, de az MKX óta és főleg az MK11-ben túlságosan rámentek erre és már csak örülhetünk, hogy maradt még egy-két klasszikus karakter, aki mondjuk jeget, villámot lő vagy más egyéb varázslatosabb és ezerszer ötletesebb dolgot.

Az adást a múlt héten beígért karakterrel, Kanóval kezdték, aki tulajdonképpen nem sokat változott az elmúlt évek alatt. Szokásosan hozza a saját szemét, piszkos módon harcoló stílusát, amit lehet szeretni és nagyon utálni, főleg ha épp vele aláznak le bennünket. Lássuk a fontosabb mozdulatokat:

  • Knife Toss: a klasszikus késdobáló mozdulat.
  • Kanoball: szintén kihagyhatatlan mozdulat, amiből Air változat is van.
  • Snake Bite: overhead dupla késes ugrás az ellenfél felé, amiben nagyon sok a lehetőség. Távolról is indítható vele támadás, eközben közelről többet sebez és kombókba is jól építhető.
  • Lumbar Check: egy teljesen újfajta dobást kapott, ennek az Amplify verziója plusz egy támadást ad be.
  • Buff: rövid ideig erősebb lesz a Kanoball mozdulat és armort is kap, ami kivédi az összes lövést.
  • Molotov Toss: immáron Molotovot is tudunk dobni, ami rövid ideig folyamatosan sebez az adott területen.
  • Bio Trap: talán az egyik legérdekesebb mozdulat. Ez egy mágneses csapda, amit a földre lehet dobni (közel, ellenfélhez, távol). A csapda területén az ellenfél nem tud ugrani plusz a mágneses tér miatt a késdobálás iránya is megváltozik high-ról, midre.
  • Eye Beam: klasszikus szemlézer, ami jobb mint a kés, viszont nincs Amplify változata
  • Parry: kapott egy új counter mozdulatot, ahogy nagyjából minden MK11 karakter.
  • Chemical Burn: Kano valamilyen vegyi anyagokat szór az ellenfélre. Ez szintén egy új és nagyon gyors mozdulat, amit szinte minden mozgás végére vagy akár kombó közé be lehet illeszteni. Az Amplify verziónál a végén egy cigit dob, ami hatására begyullad az ellenfél.

A kis bemutató alatt összesen három skint láthattunk, egy MKX-hez hasonlót, egy MK3-as skint és egy új, fiatalosabb verziót. Ahogy Jade és a többi karakter, Kano is sokkal többet használja a kést az alapmozdulatokban.
Összességében Kano az MK11-ben nem kimondottan egy stílust képvisel, inkább egy viszonylag jó mixup karakter, tehát a loadoutok segítségével jól tudja uralni messziről a képernyőt, de akár közelharcban is helyt tud állni. Az egyetlen probléma, hogy emiatt kimondottan nem biztonságos karakter, minden mozgása kockázattal jár, viszont ha jók vagyunk, akkor komoly sebzést tudunk beadni.

mortal_kombat_11_kano.jpg

Ezután lement ismét a story trailer és jött egy vendég Grey Meta (senior cinematic artist) személyében, aki a kivégzések elkészítési folyamatáról mesélt, hogyan, hányan találják ki ezeket, mutattak pár storyboardot és pár alap mocap felvételt is grafikák nélkül. Baromi sok meló van ezekben, de talán a tesztelés része tűnt nekem a legkeményebbnek, amikor minden új kivégzést le kell tesztelni az összes karakter ellen, minden skinben az összes pálya utolsó szegletén is. Nagyon érdekes rész, mindenképp nézzetek rá.

Ezután Cassie Cage bemutatója jött, akit az MKX-ben ismerhettünk meg. Róla nem sok infót osztottak meg, a mozgásaiból pedig annyi látszott, hogy alapvetően a készítők továbbra is Sonya és Johnny Cage mozdulatait vették alapul, továbbá MKX Sonya alapján kapott ő is egy robot havert. Egyébként a trailer végén látható kissé idétlen kivégzés az American Gods egyik jelenetére utal.

  • Gunshot: MKX-ből a dupla gyors dupla lövés megmaradt, tartva extra sebzést ad be, fullosan pedig Crushing Blow is lehet.
  • Low Gun: gyors low támadás, aminek Amplify verziója a levegőbe dobja, tehát akár kombó starter is lehet.
  • Flip Out: ugrás közbeni dupla lövés az ellenség feje fölött.
  • Air Shot: dupla lövés a levegőben.
  • Shadow Kick: Johnny Cage-féle rúgás, ami bár hasonlóan gyors, de sokkal rövidebb. Ebből van még Up Shadow Kick változat, amikor a levegőbe rúg.
  • Shadow Shoulder: nagyjából hasonló mint a rugás, csak ez vállal történik.
  • Flying Kick: repülő Shadow Kick, ami annyiban izgalmas, hogy ezt majdnem teljes képernyőből is be lehet adni.
  • Air Escape: a drónba kapaszkodva az ellenféltől távolodni vagy közeledni tud, emiatt ez egy nagyon jó zoning mozdulat, amit védekezésre és támadásra is lehet egyaránt használni.
  • Bubble: a drón egy majdnem egész pályás burkot képez, ami az ellenfelet folyamatosan sebzi, ha benne van.
  • Drone Control: különböző támadásokat adhatunk be a drón segítségével: bombadobás, elektromos rázás és lézerlövés.

Cassie valamennyire hasonlít Kanóhoz, mivel ő se kimondottan egy stílust képvisel, hanem mindenből egy picit. Kinézetileg most inkább a cicababás copfos verziót tették előtérbe, de persze a vagányabb MKX-es skint is lehet majd választani. A harmadik skinje viszont egy teljesen űr sci-fi stílusú ruha, aminek megértéséhez gondolom nem árt ismerni majd az MK11 történetét.

mortal-kombat-11-cassie-cage-gameplay-0.jpg

A karakterbemutatók után három viszonylag izgis Kano Vs Jade meccsel zárták az adást. A következő adás jövő héten lesz, de egyelőre nem közölték, hogy kiket fogunk látni.

A teljes adást itt tudjátok megnézni:

komment