Mortal Kombat 11 - Jade, Baraka

Tegnap lement a második Kombat Kast adás, amiben ismét két karaktert mutattak be. Az adás elején egy mondatban megemlítették, hogy a múltkor leleplezett D'Vorah-ról most nem lesz szó, de a jövőben őt is be fogják mutatni egy adásban hasonló részletességgel.

jade-mortal-kombat-11.png

Ahogy ígérték, egy új női karakterrel kezdtek, ő pedig nem más, mint Jade. Ő utoljára az MK9-ben volt, és habár kicsit nehéz karakternek számított, nagyon lehetett szeretni a menő mozdulatai miatt. Az MKX-ben csak mint Kitana Mournful stílusában tűnt fel pár mozdulattal, de most az MK11-ben újra itt van és ahogy néztem, a legtöbb alapmozdulata megmaradt és nagyon jófajta új is társul mellé, szóval biztosan most is sokak kedvence lesz. A trailerben láthatjuk a főbb mozdulatokat és a végén egy Fatality-t is, ami mondjuk szerintem nem volt annyira jó a többihez képest, de ez legyen a legkisebb gond.

Jade az MK11-ben inkább egy DMG karakter, nincsenek komoly kombói, viszont a botjával komoly sebzést tud bevinni. Ami még észrevehető, hogy sokkal több mozdulathoz használja a botot, emiatt egy erős range karakter lett, aki könnyen uralni tudja a pályát. A játék közben 3 skint mutattak be, nem voltak rosszak, főleg hogy van olyan, amiben teljesen látható az arca is, de azért remélem ebben a részben is előjönnek a klasszik skinek is.
A streamben szokásosan megmutatták a főbb mozdulatokat, amiből összeírtam az érdekesebbeket:

  • Shadow Kick: klasszik Jade mozdulat, Amplify verzió teleporttal a másik oldalról is bead egyet. Ebból van Double verzió is más loadoutban.
  • Glaives (Bladed Boomerang): a repülő pengéken kicsit lassítottak, ezért ezzel se lehet majd spammelni, inkább csak space kontrollra lesz jó, ami szerintem egy nagyon jó újítás a spammerek ellen. Más loadoutban van egy nagyon szemét variáció belőle, amikor nagyjából pont az ugró ellenfelet célozza, viszont utána lefele húz egy ívet, tehát akkor is kap, ha ugrunk vagy csak ha simán a másik képernyőn állunk.
  • Airglade: szintén a pengéket dobja, de ugrásból lefele.
  • Staff low projectile: új mozdulat, nevet nem mondtak, a talajon is tud immáron lőni a bot segítségével.
  • Glow: szintén egy klasszikus képesség, amikor rövid ideig immunis lesz a lövésekre. Ez szintén segíti uralni a teret.
  • Parry: az ellenség támadásakor kell beadni a megfelelő pillanatban.
  • Command Run: míg az egész játékban eltörölték a futást, Jade kapott egyet, aminek a végén a botjával át tud ugrani az ellenségen és úgy tud támadni. Ezt tartani is, megszakítani is lehet, szóval ránézésre igen csak erős képesség, egyelőre pont emiatt nem is szimpatikus, de bízom a balance-ben, hogy nem lesz OP karakter.
  • Kapott egy nagyon menő lábsöprés mozdulatot.

A következő karakter pedig sajnos egy már bejelentett karakter volt ismét: Baraka.
Őt nagyon hiányolták az MKX-ben, de most végre újra itt van. Nagyon nem beszéltek róla, hanem egyből belementek a mozdulataiba:

mortal-kombat-11-baraka-return-new-character-gameplay-debut-garas-time-control-re_feature.jpg

  • Chop Chop Blades: a legklasszikusabb kaszáló mozdulat ebben a részben is lesz, aminek érdekessége, hogy akár 2x is meg lehet boostolni a Amplify csíkok segítségével.
  • Blade Spark: azaz a penge lövés is megmaradt, viszont sokkal menőbb kinézetre és használatra is, gyorsabb és fejmagasság helyett immáron középen repül.
  • War Banner: egy nagyon taktikus képesség, ami valószínű haladóbb játékosoknál lesz izgalmas. Baraka egy zászlót tud elhelyezni, aminek területi DMG boostja van, eközben bármikor meg is foghatjuk és támadhatunk vele, ráadásul ha a kezünkben van, akkor armort is ad, tehát kis DMG-ket simán kibír. Ezt a zászlót egyébként bármikor le tudja rakni vagy felvenni, szóval nagyon hasznos dolog, de komoly figyelmet és taktikát igényel.
  • Mutattak egy Walking Chop Chop-szerű mozdulatot, amikor futva kaszabol és egy Command Grabet, ami annyit tesz, hogy nagyjából félképernyős távolságból egy ugrással le tudja téríteni az ellenfelet.

És sajnos ennyi volt. Barakába éppen hogy csak belekóstoltak, szóval biztosan van neki is még bőven sok mozgása, ahogy Jade-nek is, de valamiért most nem mentek jobban bele.

Ez után szokásos meccselgetés jött, a két bemutatott karakterrel, azaz Jade Vs Baraka, végén egy Jade Brutality-t láthattunk. Majd egy visszavágót is nyomtak, ahol pedig Baraka nyert egy Fatality-vel.
Ezután jött a szokásos Belt Battle meccs Derek és Tyler között, ők három Jade Vs Sonya meccset toltak le. Igazából egyik meccs se volt izgalmas és tulajdonképpen Jade után Barakát csak gyorsan ledarálták, ezért most az egész műsor a szokásosnál egy kicsit gyengébb volt.
A következő héten az MK mobile-ról lesz szó, tehát a blog pihenni fog, viszont az utána következő héten újra visszajönnek az MK11 streammel (pontos dátum nincs), ami remélhetőleg sokkal izgalmasabb lesz a mostaninál.

A teljes adást itt tudjátok megnézni:

komment