Ismét egy rakás játék érkezik Switch-re!

A tegnapi Nintendo Direct már nagyon is időszerű volt, de azt biztos nem gondolta senki, hogy annyi játékot kapunk a 35 perces bemutatóban, amennyit én már fel se tudtam fogni, pláne nem nyugodtan átérezni, hogy jajdejó, mert közben 3 másik komolyabb címet dobtak be.
Szokásosan összegyűjtöttem a számomra izgalmasabb játékokat, lássuk mi várható a következő hónapokban:

Super Mario Maker 2 - Igazi Mario rajongó létemre nekem az első rész nagyon nem tetszett, de attól még most nagyon örültem, hogy végre nem egy Deluxe, hanem egy korrekt második részt jelentettek be rengeteg újdonsággal, ami szokásosan azokat a pro játékosokat célozza meg, akik élvezik a pályaszerkesztést és az ilyen kreált pályákon a speedrunt.

Captain Toad Treasure Tracker kapott egy co-op update-et, ami már most tölthető és március 14-én pedig egy fizetős DLC is jön hozzá, amiben 18 kihívás és 5 új pálya lesz. Ez megint egy váratlan dolog, de őszintén remélem, hogy ebből nem fognak szokást csinálni, én mindig jobban örülök azért, ha új játékokat készítenek inkább, mint olcsó módon portokhoz tartalmat.

Bloodstained: Ritual of the Night - A Castlevania producerének Kickstarteres játéka - sok halasztás után - nyáron remélhetőleg most már tényleg meg fog jelenni többek között Switch-re is. Nagyon jó lenne egy régi Castlevania részekhez hasonló minőségi játékkal játszani.

Várható volt, hogy a Japánban tavaly év végén megjelent Dragon Quest Builders 2 fog jönni nyugatra, viszont az egy nagyon kellemes meglepetés volt, hogy idén ősszel jön Switch-re a Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age S Definitive Edition.

Oninaki - A Square Enix és Lost Sphear / I Am Setsuna fejlesztői idén nyáron is kiadnak egy új RPG-t, reméljük most talán még jobbat sikerül nekik összehozni.

Fire Emblem: Three Houses - Az általam egyik legjobban várt játék végre megkapta a megjelenési dátumát! Hosszú kihagyás után, július 26-án érkezik a harmadik, nyugaton is megjelenő nagygépes rész, amit természetesen egyértelműen ebben a szépséges kiadásban kell majd beszereznem.

Kipihenni se tudtam az előző bemutatót, jött az egyik legnagyobb meglepetés: Tetris 99. Ez tulajdonképpen a Puyo Puyo VS átdolgozása, tehát 99 online játékos ellen játszunk Battle Royale stílusban, tehát az győz, aki utoljára bent marad. Ez a játék kizárólag az Online előfizetéshez jár, amit viszont már bárki le tud tölteni, csak vigyázzatok, mert nagyon nehéz lesz letenni.

Mondanám, hogy vége az ingyenes dolgoknak, de nem: február 28-án ingyenesen tölthető az Undertale alkotójának újabb játéka, a Deltarune chapter 1.

Ismét volt egy kicsit szó a korábban már bemutatott Daemon x Machina játékról. Ez valamikor nyáron fog megjelenni, viszont a demóját már most is tölheti mindenki. Nem rossz dolog, egyelőre nem volt elég időm belemélyedni, de remélem jófajta cucc lesz, mert mint stílust nagyon szeretem.

Megjelent a Final Fantasy IX és március 26-án érkezik a Final Fantasy VII rész is. Természetesen jön még több FF rész is, de egyelőre csak ezekről volt most szó.

És ha már portok, rendkívül sok minőségi játék fog jönni az évben, ilyen például az Unravel 2, a Mortal Kombat 11,a Hellblade Senua's Sacrafice, a Dead by DayLight, az Assassin's Creed 3 Remastered + Assassin's Creed III: Liberation vagy éppen a GRID Autosport.

Astral Chain - Kaptunk egy rövid betekintést a PlatinumGames legfrissebb akciójátékába, ami majd augusztus 30-án fog megjelenni. Ez egy nagyon izgalmas új cím, ami várhatóan hozza majd a szokásos PG minőséget. Nagyon várom. A bemutató végén pedig jelezték, hogy a Bayonetta 3 is készülget, de az még nagyon a távoli jövő.

És amikor már mindenki azt hitte, hogy vége a bemutatónak, jött a “one more thing”: The Legend of Zelda: Link’s Awakening remake!

Iszonyatos menők az animációk benne és nekem rettentően tetszett az újfajta, egyedi és modern grafikája a játéknak. Én azt tippelem, hogy nagyjából egy Zelda: Link Between Worlds-féle átiratot fogunk kapni, tehát nem csak egy sima grafikai update-ről lesz szó, hanem hogy lesz benne valami extra feature, ami teljesen megváltoztatja a megszokott játékmenetet. Egyelőre nem tudunk semmit még erről a Zeldáról, de ha bármi kiderül, akkor tuti jelentkezek.

Ahogy a dátumokból látszik, a bemutatóban nagyjából a következő fél év játékait mutatták be és eközben nem volt benne olyan cím, mint mondjuk a Luigi's Mansion 3 vagy a korábban említett Resident Evil 1,0 és 4. rész portjai sem, tehát egy rakás játék után még mindig biztosan tudható, hogy bőven maradt nagyágyú a tarsolyukban, amit valószínű a nyári E3-as Directre tartogatnak, de hogy ezek után mi lehet? Lövésem sincs, de egy biztos, imádni fogjuk!

A teljes adást itt tudjátok megnézni:

komment