Card Hunter a Steamen

A héten megjelent Steamre is az egyik kedvenc kártyás-táblás játékom, a Card Hunter. A játékról már béta állapotban írtunk cikket, de aki lusta olvasni annak a lényeg, hogy a játék profi módon ötvözi a régimódi szerepjátékokat (ceruza, radír, dobókocka korszak) a gyűjtögetős kártyajátékok elemeivel, de a „lapozgatós” kaland játék kockázat szerelmeseinek szívét is meg fogja dobogtatni. Mindezt pedig régimódi társasjátékokat imitáló grafika sajátságos izometrikus játékterével, gondosan megrajzolt tereptárgyaival és ehhez hű figuráival találják nekünk.

cardhuter.JPG

A játékot azóta folyamatosan fejlesztik (co-op, multiplayer, level editor) és 2 éve után most jutott el ahhoz a ponthoz, hogy a még nagyobb népszerűség jegyében a Steamre is felkerüljön. A Card Hunter továbbra is elérhető böngészőből ingyenesen minden platformon, de akinek kényelmesebb a Steam kliens és szereti az achievementeket, annak ez most egy újabb lehetőség hogy magával ragadja eme játék varázslatos hangulata. A játék a böngészős verzióval szinkronban van, tehát aki régen játszott és most bejelentkezik Steamen, az a legutóbbi mentésétől tudja majd folytatni és ez igaz a másik irányban is, tehát a Steames játékunkat is tudjuk böngészőből folytatni.

Két év elteltével is csak azt tudom mondani, hogy ebben a műfajban továbbra sincs versenytársa, igazi minőségi darab és hogy ne rettentsen el senkit a Free to Play felirat, maximálisan élvezni lehet egy cent bedobása nélkül is a játékot (türelem nem árt), mivel minden csata után ugyanúgy kapunk random kártyákat, mintha befizettünk volna érte. Nem szaporítanám tovább a szót, toljátok ezerrel!

Web | Steam

komment