Card Hunter: Kaland, Játék, Kockázat

Újabb online gyűjtögetős kártyajátékot szeretnék bemutatni az esetleges kételkedőknek és a stílus kedvelőinek egyaránt, mely szintén a Kickstarternek köszönhetően válhat most valósággá.
A Card Hunter ötvözi a régimódi szerepjátékokat (ceruza, radír, dobókocka korszak) a gyűjtögetős kártyajátékok elemeivel, de a „lapozgatós” kaland játék kockázat szerelmeseinek szívét is meg fogja dobogtatni.

Card Hunter banner.png

Rendhagyó, de kellemes meglepetés a régimódi társasjátékokat imitáló grafika sajátságos izometrikus játékterével, gondosan megrajzolt tereptárgyaival és ehhez hű figuráival.
A csatamezőn három, különböző speciális képességekkel és tulajdonságokkal rendelkező, más-más kaszthoz és fajhoz tartozó hőst irányíthatunk. Kicsiny csapatunk tagjait szabadon válogathatjuk, ha úgy tartja kedvünk akkor példának okáért a szokásos elf helyett akár egy jóval szívósabb, de lomhább törpe varázsló mellett is dönthetünk.
A mozgáshoz speciális kártyák szükségesek, de a sebzés és védekezés kiszámítása a szerepjátékokhoz híven dobókockákkal történik. Mindhárom hősünk kasztjának megfelelő, egyedi paklival kezd, melynek tartalma az adott karakter felszerelésétől és szintjétől függ. Egy félmeztelen, fahusángot szorongató harcos csak alapszintű kártyákat kap, melyek természetesen minimálisat sebeznek, de ahogy fejlődik, úgy egyre több felszerelést használhat, amivel megsokszorozódnak a lehetőségek. Először csak egy szál karddal, sodronyinggel és csizmával kell beérnie, míg később pajzsot, mellvértet és egynél több fegyvert is használhat egyszerre.

Card Hunter gameplay.png

A folyamatosan erősödő felszereléseknek hála, rövid időn belül egyre pusztítóbb és hatásosabb lapok kerülnek karakterinkhez. Minden használható tárgyat kincsesládákban találunk, melyekhez kizárólag küldetések teljesítésével és ellenséges lények legyőzésével lehet hozzájutni.
A csata menete elsőre biztosan szokatlan lesz. Mint fentebb említettem, még a mozgás is kártyákhoz, fajhoz vagy akár kaszthoz kötött – például az elf nagy eséllyel lép többet mint egy törpe – de bárminemű támadáshoz is folyamatosan erősödő fegyverek vagy mágia által megnyitott lapokra lesz szükség. Ezekből egyszerre csupán egyet választhatunk mielőtt az ellenfélre kerül a sor, cserébe a körökre osztott harc elég időt ad átgondolni a taktikánkat és lépéseinket. Ha mindhárom hősünk kifogyott használható kártyából (és az ellenfél is hasonló gondokkal küszködik), a következő kör kezdetekor mindenki új lapokat húz.

Card Hunter loot.png

Oldalakat lehetne írni a játékelemekről, annyi mindent sikerült belezsúfolni. Felettébb szimpatikus a könnyen betanulható mechanika, míg a számtalan lehetőség rendesen megmozgatja a játékos agytekervényeit. A minőségre plusz garancia, hogy a Magic the Gathering megalkotója, Richard Garfield is aktívan besegít a Card Hunter készítésében.
Természetesen egy kártyajátékból sem hiányozhat a többjátékos mód, mely bármikor elérhető ha szeretnénk másokkal is összemérni tudásunkat.

Szerk.: Amit talán még érdemes megjegyezni az az, hogy a játék böngészőben fut, tehát lényegében minden operációs rendszerrel kompatibilis, amire letölthető az Adobe Flash Player.
Alant volt egy kérdés arról, hogy mennyibe kerül a Card Hunter. A készítők honlapjukon kifejtették hogy ingyen is bőven játszható lesz szinte minden aspektusa, de jár néhány bónusz azoknak is, akik támogatni szeretnék a csapatot pizzák vásárlásával. Pizza alatt most kivételesen nem a fizikális gyorsételt értem, hanem az azzal azonos játékbeli pénznemet. A többjátékos módhoz szükséges – előre megalkotott csapatok – csakis ez utóbbi fejében kaphatóak. Mellette pedig opcionálisan havi díjat is fizethettek a felhalmozott pizzaszeletekből, mellyel garantáltan több magasabb szintű tárgyat rejtenek majd a ládikák, de ha gyorsan aranyra lenne szükségetek, akkor arra is be lehet őket váltani. Íme a jelenlegi menü:

card hunter pizza.png

Mindenkinek bátran ajánlom az ingyenes béta kipróbálását, amire az alábbi honlapon lehet feliratkozni:
http://www.cardhunter.com

3 komment