Kung Fury: a film és a játék

Kicsit rendhagyó módon egy filmről is írnék, ami viszont ezer szállal kapcsolódik a videojátékokhoz is. A Kung Furyról lesz szó, mely az év retrofilmje, ez nem is lehet vitás. Lássuk miről is van szó!

kung1.jpg

A film

David Sandberg (Laser Unicorns) svéd rendező még 2013-ban jelentkezett egy kickstarteres projekttel, mely egy 80-as évekbeli zsarufilmeken alapuló retro alkotást ígért. 630 ezer dollár (!!!) jött össze, amiből így egy 30 perces mozit sikerült összehozni. De még milyet! A történet egyszerű, mint a százas szög. 1985-ben járunk, Miamiban, ahol egy rendőr véletlenül szert tesz szuper kung-fu képességekre - ő lesz Kung Fury. Közben egy időanomália segítségével megjelenik Hitler, aki szintén elég jól áll a harcművészetekkel (ő a Kung Führer...). A főhősünk egy tipikus 80-as évekbeli kinézettel bíró hacker (Hackerman) segítségével vissza készül menni az időben a náci Németországba, hogy mindörökre legyőzze Hitlert. A gépezetbe homokszem kerül és kicsit régebbre sikerül visszamenni az időben, egészen a viking korba. Innentől kezdve pedig elindul a jutalomjáték, ahol is dinoszauruszok, Thor és géppisztolyos vikinglányok segítségével veszi fel a harcot Kung Fury a Kung Führerrel. Többet nem is mondanék a sztoriról, viszont azt mindenképp meg kell jegyezni, hogy az egész film tele van poénokkal, rettenetes szóviccekkel, meg persze rengeteg retro klisével. Maga a képi világ is betamaxos, természetesen szándékosan. A zenék is zseniálisak, élükön persze a David Hasselhoff által előadott True Survivorral.

A 30 perces alkotás ingyen megnézhető:



Kung Fury: Street Rage

A minden bizonnyal kultstátuszba kerülő filmből gyorsan készítettek egy játékot is. Erről viszont már nem lehet túl sok jót elmondani. Erőssége a képi világ, mely kellemesen retrós, illetve a 8-bit jellegű zene. A játékmenet viszont egy mondatban összefoglalható: 4 féle ellenség jön be a képernyőre jobbról és balról, nekünk pedig le kell ütnünk őket össz-vissz két gomb segítségével. Helyszínből is csak egy van, ez a csomag pedig így rettentően kevés. Még 2 euróért is, ami a jelenlegi ára Steamen. Hiába viszonylag szórakoztató a dolog, ha az ember ráun kábé 2 perc után. Ha a vásárlástól számított 14 napon belül élesítik a Steam Refund programot, akkor ezt biztos visszaváltom. Röviden tehát: a filmet nézzétek meg, a játékot viszont jóindulatóan felejtsük el.

kung4.jpg

1 komment