Where's Tango?

A Where's Tango egy rettentően egyszerű, de annál ötletesebb játék, amit David Pittman készített néhány éve egy pár napos jam alkalmából.
A játék egy több szobás épületben megrendezett partin játszódik. Minden indításnál egy titokzatos ügyfél fog minket felbérelni azt állítva, hogy márpedig őt ezen a partin meg fogja ölni egy ismeretlen gyilkos.
A célunk, hogy a kapott adatok alapján (haj, bőr, ruha szín, mit szeret inni, enni stb.) beazonosítsuk az ügyfelet, majd ha ez megvan, akkor őt követve találjuk meg a merénylőt.

where_s_tango.PNG

A játékot egy sniper fegyverrel tudjuk végigkísérni, amihez pontosan egy darab lőszerünk van, tehát 100%-ig biztosra kell mennünk. A játék elején a “tab” gomb lenyomásával tudjuk behozni az adatokat. Ezek minden indításkor véletlenszerűek lesznek és ami fontos, hogy csak az ügyfélről fogunk tudni adatokat, a célpontunkról csak helyenként kapunk információt, szóval ezért is ésszerűbb az ügyfelet követni elsősorban. Ez persze nem lesz könnyű, mert sok hasonló személy lesz az eseményen és minden karakter föl-alá sétál, szóval hamar el tudnak tűnni a tömegben a közel hasonló karakterek.

A Where’s Tango egy nagyon jó ötlet, amit mindenképpen érdemes lenne folytatni. Lehetne mondjuk több előre megépített és / vagy random generált pálya, még több karaktertulajdonság vagy mondjuk olyan kis extrák, mint a függönyök vagy lámpák használta és persze még ezernyi más, amikkel rendesen tele lehetne tömni tartalommal. Ha nem is David, remélem egyszer valaki összeüt egy komolyabb teljes verziót ebből a kis játékból.

A játékot itt tudjátok leszedni Windows-ra, macOS-re és Linux-ra: https://dphrygian.itch.io/tango

komment