Bemutatták az idei legjobb indie játékokat - PAX East 2018

Lezajlott a 2018-as bostoni PAX, ami után végre egy korrekt listát össze tudtam rakni indie játékokból. Én ennek nagyon örülök, mert az utóbbi 1-2 évben vadászni kellett a jó címeket, de most úgy néz ki, ismét kezdenek beindulni a független csapatok, íme a lista:

indie_pax_2018_pc_nintendo_ps4_xbox_games.jpg

Close to the Sun
Windows
FPS horror, amiről sajnos egyelőre keveset lehet tudni, de a trailer alapján szépen kidolgozott art deco stílusú pályákon fog történni a hátborzongatás.

Még több infó

Door Kickers: Action Squad
Nintendo Switch, PlayStation 4, Windows, Xbox One
A Door Kickers máig az egyik kedvenc valós idejű stratégia játékom. A csapat jelenleg fejleszti a második részt, de közben mindenkit meglepve kiadta az Action Squad névre keresztelt spin-offot. Ez a rész 2D-s pixelben inkább az akcióra és a multiplayer adta lehetőségre van kihangsúlyozva. A játék Steamen már elérhető és a jó hír, hogy hamarosan az összes konzolra is kiadják.

Még több infó

Double Kick Heroes
Windows
Lövölde és ritmusos játék egyveleg igazi Tarantino-Rodrigez hangulatban. Célunk, hogy időben üssük le a megfelelő hangjegyeket, viszont eközben le kell gyilkolni a minket üldöző rossz fiúkat is, ami viszont igen csak mókás, hiszen a legkeményebb metal számokra kell mindezt megtennünk.
A játék már Steamen elérhető Early Access-ben, pontos megjelenés egyelőre nincs. A játék demóját itt szedhetitek le.

Még több infó

Floor Kids
Nintendo Switch
A Floor Kids már egy ideje kint van Switch-re, de mindenképp említésre méltó dolog, mert igazi különlegesség. Ez egy ritmusos breakdance battle játék, amiben a gép ellen vagy akár mások ellen játszhatunk. Az érdekessége még, hogy JonJon, a többszörösen díjazott animátor készítette ezeket a kézzel rajzolt animációkat és a zenéket pedig a Kid Koala, a Ninja Tune egyik oszlopos tagja keverte alá, szóval aki picit szereti ezt a témát, az mindenképp nézzen rá, mert nem nagyon volt még ehhez hasonló.

Még több infó

Dead Cells
Nintendo Switch, PlayStation 4, Windows, Xbox One
Ez a játék már jó ideje kint van PC-n, viszont most a PAX-on újra előkerült, mivel az évben konzolra is ki fog jönni, ami eléggé jó dolog, hiszen a tavalyi év egyik legjobb platformerje volt. A Dead Cell egy rogue-lite metroidvania alapú akció platformer gyönyörű kidolgozásban. Ha bírjátok ezt a stílust, akkor mindenképp nézzetek rá, nekem tuti vétel lesz, ha kijön fizikai verzióban.

Még több infó

Exception
Windows
Idén érkezik ez a dinamikus platformer, amiben egy számítógépben harcolunk a vírusok ellen, eközben folyamatosan változik, alakul a pálya körülüttünk.

Még több infó

Guacamelee! 2
PlayStation 4, Windows
7 év után idén most már tényleg jön a nagy sikerű mexikói stílusú akció-platformer második része.

Még több infó

Infectonator 3: Apocalypse
Windows
Ez a manager-stratégia játék még nagyon régen flash játékként kezdte a pályafutását, a nagy siker után mára viszont teljes értékű játék lett és idén érkezik a harmadik része Steamre. A cél a szokásos, meg kell hódítani a világot, ami itt abból áll, hogy megfertőzünk minden embert a zombi vírussal.

Még több infó

Keyboard Sports – Saving QWERTY
Windows
Idén érkezik Steamre egy nagyon érdekes és egyben ötletes alkotás, aminek központjában a billentyűzetünk áll.

Még több infó

Light Fingers
Nintendo Switch
Menő és kreatív játék, de sajnos egyelőre csak Switch-re érkezik az idén. A játék egy többjátékos akció-rpg társasjáték, ami egy bámulatos mechanikus-kihajthatós táblán játszódik.

Még több infó

Rage in Peace
Windows
Az Infectonator fejlesztőinek másik játéka, ami egy véresebb ügyességi platfomer. Ez is idén fog megjelenni Steamre. A játékból már elérhető egy demó verzió.

Még több infó

Return of the Obra Dinn
Windows
Rettentően rég várjuk már a csodát, hogy megjelenjen Lucas Pope (Papers, Please) legújabb játéka. Egyelőre semmi új hírt nem közöltek, viszont ott volt a PAX-on, ami már egy igen jó előjele annak, hogy egyszer most már tuti meg fog jelenni ez a csoda. Trailer egyelőre nincs, viszont van demó.

Még több infó

RITE of ILK
Windows
Nagyon ígéretes és egyelőre titokzatos játék, aminek még pontos megjelenése sincs kitűzve. Alapvetően a Brothers a Tale of Two Sons-hoz hasonló co-op játékmenetet gondolta újra. A kidolgozása nagyon szép, az egyedüli kérdés, hogy történetben és gameplay-ben tud-e legalább annyit vagy többet mutatni mint a Brothers.

Még több infó

Runner3
Nintendo Switch, Windows
A nagy sikerű Runner harmadik részének megjelenése is egyre közeledik, május 22-én végre újra belebújhatunk Commander Video bőrébe.

Még több infó

Russian Subway Dogs
PlayStation 4, PS Vita, Windows
Egy kisebb játék, amit inkább csak egy érdekességként említenék meg. A játék a moszkvai metróban élő, kóborló kutyák életet próbálja bemutatni egy viszonylag egyszerű és vicces játékmenetben.

Még több infó

The Church in the Darkness
PlayStation 4, Windows, Xbox One
Egy rendkívül jó story-n alapuló felülnézetes akció-lopakodós játék. Az 1970-es években Dél-Amerikában egy amolyan szekta-féle Freedom Town alakult a dzsungelben, nekünk pedig az a dolgunk, hogy az ott élő unokaöcsénk után kutassunk. Minőségi kidolgozás, jó történet és a videók alapján a gameplay is rendben lesz. Pontos megjelenés nincs, nagyon várjuk.

Még több infó

The Gardens Between
PlayStation 4, Windows
Idén érkező puzzle-kaland játék, amiben két barát kalandozik egy szürreális szigeten.

Még több infó

The First Tree
Nintendo Switch, PlayStation 4, Windows, Xbox One
Egy róka izgalmas történetét élhetjük át egy csodálatosan megrajzolt mesés világban. A játék a történetre és a felfedezésre alapszik. A játék Steamre már tavaly óta elérhető, a PAX-on az idén megjelenő konzolos verziók bemutatása volt cél.

Még több infó

Akik nem fértek bele, de mindenképp említésre méltó alkotások:

Disco Elysium

Golem Gates

Infinite Adventures

Moon Hunters

Q.U.B.E. 2

SHU

SINNER: Sacrifice for Redemption

SUPER IMPOSSIBLE ROAD

Wulverblade

komment