2016. augusztus 01. írta: ayo
A titokzatos szem

Az év legérdekesebb és legtitokzatosabb posztjára bukkantam tegnap a redditen, ahol egy kisebb közösség kizárólag azon dolgozik, hogy felderítse a titokzatos szem titkát az indie játékokban. A csoport, azaz a Game Detectives még év elején kezdte a kutatást, amikor a Crypt of the Necrodancerben találtak egy ártatlannak látszó eye.jpg-t.

indie_eye_sigil.png

Igen ám, de ezt a szimbólumot a következő 6 hónapban 15 másik indie játékban is felfedezték. A legtöbb eldugott helyen volt vagy teljesen beleilleszkedett a játék designba, tehát halandó játékos vagy nem vette észre vagy nem sok jelentőséget tulajdonított ezeknek.

indie_eye_sigil_2.jpg

A csoport nem csak hogy megtalálta ezeket, de észre vették, hogy ezek a szimbólumok minden játékban egy-egy titkos feladathoz vezetnek, amiknek a végén egy puzzle darabkát kapunk.
A megtalált darabokat is összegyűjtötték, íme a 15 puzzle darab:

indie_eye_sigil_3.jpg

És itt még nincs vége! A kirakós darabjait megfelelően összerakva egy térképet alkotnak látszólag hiányzó részekkel. Hogy pontosan mit ábrázol a térkép vagy mihez kell, azt még nem tudni, de az biztos, hogy lesz még játék (vagy már létezik), amiben ezt a jelet meg fogjuk találni.

indie_eye_sigil_4.jpg

Ha bármilyen mérföldkőhöz érkezik a nyomozás, azonnal meg fogom írni, mivel engem teljesen rabul ejtett a szem titka, főleg hogy ennyi különböző játék tartalmazza a titkot. Addig is éljenek a szabad indie fejlesztő-kőművesek!

komment