A 30 éves Ubisoft havi ingyen játékkal ünnepel az évben!

Ha megkérdezzük az embereket, hogy miben erősek a franciák, akkor tízből nyolcan valószínűleg a gasztronómiát emelnék ki. Biztos szóba kerülne még a romantika, a művészet, a híresebb épületeik, de csak kevesen vágnák rá a játékokat, pedig ők sem most kezdték az ipart.

lutlctddef82nvromjvj.gif

Az utóbbi években inkább csak a fiaskóik szóltak nagyot, elég olyanokat suttogni, hogy Watch Dogs vagy AC: Unity, esetleg hogy naprakészek legyünk, The Division és játékosok ezreinek szorulhat ökölbe a marka. Bizony a jó öreg cég mostanában nem a minőség non plus ultrája, pedig nem volt ez mindig így.

30 év

Elég, hogyha csak a legelső játékuk nevét kimondom, amivel beivódtak a köztudatba: Prince of Persia, máris elkap mindenkit a nosztalgia és akkor még olyan címekről nem is beszéltünk, mint a Rayman, Assassin Creed, Rainbow Six.
Ezekből a játékokból kivétel nélkül komplett sorozatok, már-már franchise-ok nőttek ki, nem ok nélkül és emberek milliói gondolnak rájuk romantikus érzésekkel.

30 év nagy idő egy ember életében is, hát még egy vállalatéban! Bizony ez idő alatt jó pár játékkal megörvendeztettek minket minden létező platformon. Közben jól kinőtték magukat, számos stúdiót alakítottak, jó párat megvettek és bekebeleztek vagy átalakítottak. Itt is felszakadhatnak sebek, mert nem minden lépésük nyerte el a gamervilág osztatlan tetszését, de az üzleti érdekek és a játékosok érdekei nem minden ponton találkoznak.

3008932-ubisoft.jpg

Az említett felvásárlásoknak / átalakításoknak köszönhetően folytatódtak illetve esetenként vettek teljesen új irányt olyan sorozatok mint a Settlers, Driver, Heroes of Might and Magic, illetve nőttek ki olyan címek, mint az Anno sorozat, a Far Cry franchise vagy akár a Call of Juarez és a Tom Clancy nevével fémjelzett játékok komplett generációja.

Ezenkívül híresek voltak mindig arról, hogy folyamatosan új utakat keresnek, mindig próbálnak kitalálni valami egyedit. Gondoljunk az egyre betegebb Trials sorozatra vagy akár a Rabbids kalandjaira, esetleg a Just Dance folyamatos sikereire és akkor a South Parkról még egy szó sem esett.

A mostani E3-as felhozatalt elnézve úgy gondolom, hogy a franciák megtesznek mindent, hogy nevük újra ne szitokszó legyen, pl. egyik személyes kedvencem a Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands ígéretesnek néz ki és talán a fejlesztők is tanultak a The Division hibáiból.

Év végéig minden hónapban ingyen játék!

A 30 éves Ubisoft ajándéka havi egy játék év végéig, valószínűleg főképp klasszikusok lesznek, mint amilyen az első játék is a Prince of Persia: The Sands of Time. Ez egyébként egy trilógia első része, folytatásai a Warrior Within és a The Two Thrones, de önmagában is teljesen élvezhető. Amúgy meg egy remek kis játék, mindenkinek csak ajánlani tudom.

ubisoft_30_free_prinse_of_persia_sands_of_time.jpg

A játékot uPlay account birtokában lehet letölteni erről az oldalról. Kíváncsian várom a következőt, ami majd július közepe környékétől lesz elérhető.

13 komment