Gyűjtögess cuccokat a cicáddal!

2016. május 30. írta: Norlwinder
Kleptocats

Ismét egy cicás app-ot hoztam nektek, de most nem Japánból, hanem egy mexikói független stúdiótól. A HyperBeard Games egy picike, baráti társaság, akik az Apps-O-Rama partnereként márciusban megjelentették a jelenleg legismertebb játékukat, a Kleptocats-et.

kleptocats.png

A Neko Atsume-hoz hasonlóan, ez is egy gyűjtögetős játék, viszont nem csak a cicákat gyűjthetjük, hanem a cicánk is gyűjtöget, sok mindent, mindent, akármit, mivel a kedves kis cicusunk kleptomán! Bizony, nem is hinnétek, de a macskánknak van egy sötét oldala: nem tudja abba hagyni a lopást.

A játék indításakor véletlenül kapunk egy cicát, de ha nem tetszik, akkor ingyen lecserélhetjük. Miután már megvan a kis állatkánk, egy üres szobában találjuk magunkat. Ezt a szobát tölthetjük fel az eltulajdonított javakkal, amelyeket a kis négylábú barátunk hoz haza. Nincs is más dolgunk, mint elküldeni a körútjára.

kleptocats2.png

Az út előtt és az út után

Hazaérkezése után az ellopott tárgyunk kikerül a szobába, illetve bekerül az inventory-ba, ahol bármikor megnézhetjük. A tárgyak között pedig mindenféle előfordulhat: az ételektől kezdve az egyszerű tárgyakon át egészen a filmekből és játékokból vett utalásokig. Egyszer például a Skyrim-ból való levelet hozta haza a cicus, amit a Dark Brotherhood vezetője „írt”, de van tárgy, amelyik a Mátrixra utal, vagy esetleg a Godzillára. Összesen 162 tárgyunk lehet, viszont nem olyan könnyű ám összegyűjteni mindent. Néha olyan tárgyat hoz a kis kleptomán, ami már megvan.

kleptocats1.png

Skyrim-os és Mátrix-os dolgokat, és még ki tudja hogy mi mást hozhat a cica

Van még egy nehezítő körülmény. Mielőtt újra útjára indítjuk a kis tolvajunkat, meg kell etetnünk és szeretgetnünk. A következő út viszont már hosszabb lesz, aztán még hosszabb, és még hosszabb. Ezt az időt pedig eltölthetjük egy minijátékkal, ahol macskamancsokat kapkodhatunk össze. Az összegyűjtött buborékmancsok pedig átváltódnak érmékké a minijáték végén.

Ezek az érmék a Kleptocats egyik fizető eszköze, a másik a drágakő. És hogy miket lehet venni az érmékből, illetve a drágakövekből? Mindenfélét! A butikban különféle fejfedőket, ruhákat, maszkokat, egyéb kiegészítőket, sőt rengeteg popkulturális utalást is, mint például Leeloo ruháját vagy az Arc Nélküli maszkját a Chihiro szellemország animációs filmből.

kleptocats3.png

Edward Elric, a gyűjtögető

Az érméket átválthatod drágakövekre, a drágakövekből pedig új szobát illetve új cicákat is vehetsz. A régi cicus bekerül a Cat-alog-ba, ahol összesen 100 cicusnak van helye. Érméket még reklámok nézésével is szerezhetünk, illetve néha a körútról is bejön néhány. Drágaköveket pedig az appon belüli vásárlással, de egyáltalán nem erőlteti ezt a játék, hasonlóan a Neko Atsuméhoz.

A játék aranyossága miatt a kicsiknek is jó szórakozás, viszont az igazi értékét a fiatal felnőtt-felnőtt korosztálynak mutatja meg, akiknek a számos utalás célba talál. És persze mondanom sem kell, macskásoknak szintén kötelező darab. Sosem tudhatod, hogy a KleptoCat mivel tér vissza. Meow-meow! :3

komment