Gyűjtögess cicákat!

Neko Atsume

Ez a játék nagyon japán, de tényleg! Nem is kell többet írnom róla. Itt találod meg: Neko Atsume - Kitty Collector

nekoatsume1.png
Oké, vicceltem, írok még egy pár sort. Szóval, mint ahogy említettem a Neko Atsume egy nagyon japán játék és most nem arra gondolok, hogy a játék nyelve japán vagy hogy jól kell ismerni a hiraganákat ahhoz, hogy boldogulni tudj a játékban, mivel ez a „gond” nemrégiben megoldódott. A napokban megérkezett az angol nyelvű lehetőség a játékba, így a japánul nem tudók előtt is nyitva áll a lehetőség, hogy cicákat gyűjtögessen.
Egy kis segítség a nyelv átállításhoz: pöccints a bal fent található macskamancsra, majd a fogaskerékre és végül az „English”- feliratra.

nekoatsume2.png"Cirmos cica, hajj..."

A szigetországban imádják a macskákat. Ez meg is látszik az alkalmazásban is, rengeteg lehetőség van arra, hogy a kertünkbe csalogassuk a nyávogó kis szőrgombócokat. Finom ételek (pl. sashimi – nagyon friss, vékonyra szeletelt hús vagy hal), különféle játékok (pl. labdák) vagy pedig bútorok és egyéb berendezési tárgyak (párnák, dobozok, mindenféle „macskabútor”) állnak a rendelkezésünkre. Ezeket a tárgyakat szardíniával (japánul niboshi) tudod megvenni a boltban. Kétféle szardínia van a játékban: sima és arany, és ezeket a cicák hagyják neked ajándékba, mikor elhagyják a kertet. A boltban még arra is lehetőség van, hogy felváltsd a két „fizetőeszközt”.
Persze a macsekok között is van különbség, ugyanis bizonyos kedvencek, csak bizonyos tárgyak miatt jönnek a kertedbe. Például van egy cica, aki csak akkor látogat meg, ha van piramis sátor nálad, egy másik meg csak akkor jön, ha valami extra finomságot raksz az etető tálba. Arra figyelj, hogy mindig legyen étel a cicákat, máskülönben egy látogató sem érkezik a kertbe.

nekoatsume3.pngGyűlnek a képek és a cicák is

A fentieken kívül is van még kontent a játékban. A „Catbook”-ban van az összes cica plusz mindegyik cicáról egy kis leírás, pl. személyiség, hányszor járt a kertben, TOP3 tárgy stb. Mindegyik macseknak van előre beállított neve, de ezeket át lehet írni. Képeket is lehet készíteni, külön az állatkákról és akár a kertről is. Ezeket a képeket az „Album”-ban találod meg - bizonyos esetekben „memento”-kat is kapunk a vendéginktől. A „Goodies” menüben találod meg az összes már megvett tárgyat és tudod cserélgetni a kertben található dolgokat. Nem mellesleg pedig a kertet lehet bővíteni is, hogy még több helyünk legyen kiélni a macskamániánkat.

Yutaka Takasaki (a fejlesztő) elgondolása az volt, hogy olyan játék hozzon létre, melyet a gyerekek is élvezhetnek, és nem kell hozzá jelentős beruházás és idő. Egy "nézd és élvezd" típusú játékot szeretett volna létrehozni. Ez meg is történt, és elmondása alapján szeretné, hogy ez az egyszerűség és élvezhetőség megmaradjon.

A végére pedig két érdekesség. Japánban az egyik legtöbbet letöltött alkalmazás, ami nem meglepő, hiszen odakint majdnem mindenki macskamániás. Illetve ebből a játékból bizony ki kell lépni a "játszás"hoz.
Bónusz tipp: naponta egyszer egy jelszó megadásával szardíniát szerezhetsz, ezt a "News"-nál találod meg.

A játék soha-véget-nem-érő, tehát nincs egy végcél, hacsak nem az, hogy összegyűjtsd az összes cicát. Sok mindent nem is írtam le, mivel meghagyom felfedezésre. Macskamániásoknak és Japán kedvelőinek kötelező darab. Kawaii! :)

komment