A teljes kiadás és a Kombat Pack 2 kizárólag konzolra jön.

2016. január 22. írta: ayo
Érkezik a Mortal Kombat XL

A héten bemutatták, hogy mit fog rejteni a március elején megjelenő utolsó nagyobb DLC és az alapverzióhoz tartozó komolyabb frissítés.

A már bejelentett négy új karakter (Leatherface, Bo' Rai Cho, Tri-Borg és Alien) mellett teljesen új online rendszert ígérnek, ami állítólag olyan szinten fog javulni, hogy nem lesz különbség offline és online játék között. Ez azért fontos, mert az MK9 online része 90%-ban játszhatatlan volt és azért az MKX-et se mondhatjuk tökéletesnek; eközben a Street Fighter részek multija mai napig hibátlan, ki érti ezt?
A videó végén ismét előkerül a jó öreg MK2 The Pit pálya, emellett szemfülesebbek észrevehettek a videóban pár új kivégzést és hogy Cassie megkapta a Sub-Zero skint (lesz pár új skin még).
Amit már biztosan tudunk: 4 új karakter, skinek, új kivégzések, új pálya vagy pályák és javított online rendszer.

leatherface-and-alien-join-mortal-kombat-x-s-increasingly-horrific-roster-788596.jpg

Első körben meg fog jelenni a már régebbi posztomban említett Kombat Pack 2, amely 4 új karakterrel és skin csomaggal egészíti ki a játékot. Aztán lesz egy XL Pack is, ami azoknak lesz jó, akiknek csak az alapjáték van, mivel ez minden régi és új DLC-t tartalmaz. Továbbá gondoltak azokra is, akik eddig csak szemeztek a játékkal és megalkották a Mortal Kombat Game Of The Year kiadást is, amit egyszerűen Mortal Kombat XL-nek neveztek el. Ez a játék végső teljes formátuma, az alapjátékot és minden régi-új DLC-t tartalmaz.

mortal_kombat_xl_packs.png

De még mielőtt beleélné magát mindenki: az MKX fejlesztői hivatalosan is kijelentették, hogy a teljes kiadás és a Kombat Pack 2 se lesz PC-n.
Nem elég, hogy az első hónapban játszhatatlan volt a játék és szinte mindenkinek eltűnt a több hetes mentése, hanem a végén még bele is rúgnak a döglődő hullába (Finish Him!). Nem tudom, hogy volt-e értelme így kiadni egy játékot, hogy pár hónap szenvedés után teljesen lemondanak róla, de ha az volt a cél, hogy a PC játékosokat meggyalázzák, akkor jelentem sikerült (Brutality).

Közel fél millió Steam felhasználót érint ez a bejelentés. Ezek a felhasználók minimum 17 000 forintot költöttek az alapverzióért vagy 26 000 forintot, ha a prémiumot választották és még nem is beszéltük a DLC-kről.
Ennyi szenvedés után elkaszálni a PC verziót konkrétan egy arcon köpéssel ér fel és ezek után simán megeshet az is, hogy a következő részeket csak konzolra adják ki ismét.

mkx-12_mkxkombatimages05.jpg

Jelenleg 430 óra játékidőnél tartok PC-n és még most se tudom feldolgozni ezt a lépést. A játék PC verziója teljesen rendben van, viszont a fejlettebb online részt és a 4 új karaktert siratom, de nem szeretnék egy játékért konzolt venni, hiszen én is fizettem eleget a szolgáltatásért.
Vasárnap MK stream lesz, amelyben az újdonságokról lesz szó. A bejelentés óta nincs olyan csatorna, ahol ne a PC verzióról menne az értekezés, szóval rendkívül kíváncsian várom, hogy hogy fogják ezt közölni a játékosokkal.

7 komment