Egy különleges és veszélyes labdajáték

2015. november 09. írta: Sirandrish
Lethal League

Lethal League! Ha ez a név nem ismerős, az nem véletlen. Persze könnyen előfordulhat, hogy az immáron több mint egy éve piacon lévő játék csupán az én figyelmem kerülte el, de ha esetleg valaki mégsem hallott volna róla, az megnyugodhat, nincs egyedül. Néhány napja akadtam rá, mivel elég érdekesnek és egyedinek tűnt, így mindenképp szerettem volna tenni vele egy próbát. Szerencsére a segítségemre sietett egy haver, hiszen multiban lesz ez igazán szórakoztató és máris kezdetét vehette a móka.

ll2.jpg

A játék amilyen egyszerű, olyan szórakoztató. Egyetlen célunk, hogy a játékszerrel (egy labda) kiüssük az ellenfelünket. Kapunk néhány karaktert, mint pl. a Baseball felszereléssel operáló Raptor vagy itt van nekünk a pingpong ütővel küzdő afroamerikai Dice, de van itt még deszkás robot és acélfarkú krokodil is. Kapunk továbbá 7 pályát (gumiszoba, gyár, csatorna, stb.) amik közül szabadon választhatunk magunk is, de persze a random opció is helyet kapott. Mint említettem a játék roppant egyszerű, úgy kell ütnünk a labdát, hogy az ellenfelünk már ne tudja azt sem kikerülni, sem visszaütni. Két dolgot tehetünk a labdával: gyorsíthatjuk és lassíthatjuk. Utóbbi csak a labda érzékelését befolyásolja, és nem annyira a sebességet. Megpróbálom elmagyarázni. Adott a labda, aminek a sebessége állandó, egészen addig amíg el nem találjuk. Minden egyes ütésnél gyorsul valamennyit és így egyre nehezebb eltalálni. Viszont van egy lehetőségünk, egy másik fajta ütés, ami a sebességet nem redukálja túlzottan, viszont maga a labda lelassul és így könnyebb eltalálni avagy gyorsítani még rajta, ez a képesség a védekezésre és az ellentámadás előkészítésére is egyaránt alkalmas.

ll3.jpg

Könnyűnek tűnhet és valóban az, viszont akármilyen puritán, lehet nagyon tudatosan is játszani. Értelemszerűen ugrálhatunk vagy megüthetjük a labdát ahol érjük, de a gyorsítás/lassítás ügyes kihasználásával nagyon komoly támadásokat fel lehet építeni, ami javallott is, mert egy ügyesebb ellenfél nagyon könnyen lekezeli az egyszerűbb támadásokat. Az ellencsapásokat egyébként irányíthatjuk is, ugyanis lehetőségünk van egyenesen ütni, felfele vagy épp lefele. Van még egy négy sávból álló "magic meter" kiegészítés, amit ha elhasználunk, akkor 1 speciális mozdulattal is megüthetjük a labdát.

lethal_league1.jpg

A Lethal League összesen 3 játékmóddal rendelkezik. Van a Free For All, ami a mindenki mindenki ellen elvet követi, a Team, ami lényegében ugyanaz, mint a FFA, csak csapatokban. Ezt amúgy lehet akár 1v3-ban is nyomni, ha van olyan bátor valaki és van még egy harmadik mód, a Strikers, ahol nem az egymás likvidálása a cél, hanem a két oldalt elhelyezett 1-1 céltáblára kell találatot felvinnünk, amit szintén lehet 1v1, 2v2 vagy akár 1v3-ban is játszani. Emellett kapunk egy online részt, ahol mindezt megtehetjük haverokkal vagy random játékosokkal.

Végül, de nem utolsó sorban van még egy Challenge mód, ahol gyakorlatilag egyre nehezedő ellenfeleket kell elvernünk. Na és persze itt sem maradhat el az EXP hajhászás. Bármilyen módban játszunk, legyen az single vagy multi, EXP-t kapunk és persze szinteket is léphetünk, de mielőtt a nagy RPG rajongók felkapnák a fejüket, ezzel csak újabb skinekhez juthatunk hozzá.

Szerintem rettentő jól el lehet a Lethal League-gal szórakozni, nyilván nem kell túl komolyan venni, de baráti társaságokban 1-2 meccsre simán előkerülhet!

komment