Támadnak a pixel-zombik!

2015. június 29. írta: ayo
No Hope For Us

A No Hope For Us egy pixelgrafikás co-op alapú zombi-túlélős indie játék, amit pár lelkes magyar srácnak köszönhetünk, akik rendesen odadobták magukat a Mito Hackathonon.

nohopeforus-game-01.png

A Mito Hackathon külföldi példákra alapozva egy 24 órás esemény, ahol egy egész cégnyi fejlesztő, grafikus és egyéb lelkes szakember kisebb csoportokban összegyűlve teszi oda magát, hogy valami igazán menő dolgot hozzon létre két nap alatt, alvás nélkül.

Egy ilyen alkalommal készült el a No Hope For Us is, aminek legfőbb előnye a hasonló játékokkal szemben, hogy ennyire könnyen még nem volt lehetőségünk zombit gyilkolni online.
Nem kell regisztrálni, nem kell letölteni semmit, egy-két klikk és már lőhetjük a sorozatokat a pixel-zombikba. A játék a single és a local co-op mellett maximum 4 fős online co-op ot is kínál, ami nem gyakori az ilyen kisebb alkotásoknál.

A No Hope For Us stílusilag a klasszikus typing gyilkolós zombi vonalat viszi, annyi egyszerűsítéssel, hogy nem szavakat, hanem “csak” a nyilakat kell helyesen egymás után gépelni. Ez kezdetben még nem fog nehezére esni senkinek, főleg többedmagával, de 3-4 menet után már garantáltan a legprofibb zombi gyilkosokat is meg fogja izzasztani.

nohopeforus-game-04.png

A játékban csak a mesterlövész puskánkra hagyatkozhatunk, upgrade és skill rendszer sajna nincs, de néha feljön egy-egy hordó segítségként, plusz ha képesek vagyunk több hibátlan sorozatot beadni, akkor bónusz gránáttal jutalmaz a játék.
A játéknak konkrét vége nincs, kizárólag a magasabb wave-ekre és a pontszámra hajthatunk, amelyekről egy részletes statisztikát kapunk a játék végén - a stat oldalt bármikor kimásolhatjuk linkként (rekordok kommentben jöhetnek, nekünk ez lett a legjobb).

Összességében mindenkinek csak ajánlani tudom, nálam simán benne van a 2015 kedvenc böngészős játékai között és nagyon remélem, hogy nem ez volt a csapat utolsó alkotása.

A játékot ezen a linken érhetitek el: http://nohopefor.us/

1 komment