E3 2015 - Sony

A Sony teljesen más irányba indult el a mostani show-n, mint a Microsoft. Míg utóbbi az új kiegészítőkben,  a kompatibilitásban és a kiadókkal való leszerződésben látja a konzolja jövőjét, a Sony inkább a saját stúdióival karöltve elhalmozza a PS tulajokat új játékokkal és klasszikusok folytatásaival.

Kezdésnek itt a The Last Guardian, egy platformjáték, ahol egy kutya-macska-madár szerzemény a társunk, aki talán még vak is. Megjelenés 2016, PS4 only.

Horizon Zero Dawn: gép dinoszauruszok ellen kell harcolni a civilizáció romjai között, szintén PS4 only.

Kaptunk új Hitman! trailert (Square Enix bemutatón biztosan fogunk vele találkozni) és Street Fighter V trailert is.

Érkezett részletesebb No man’s sky bemutató is a Hello Gamestől. Ez egy iszonyatosan nagy részletességet és bejárhatóságot ígérő játék, ami a fél univerzumtól a víz alatti világig, űrcsatától a felfedezős/túlélésig mindent felvonultat.

Dreams: PS4 only, a Media Molecula új játéka melyben magunk teremtjük a “valóságot”.

Firewatch: Belső nézetes humoros kalandjáték, melyben egy tűztorony őrei vagyunk.

A Destiny eddigi legnagyobb kiegészítője The Taken King néven jelenik meg szeptember 15-én és számos újítást hoz a játékba (új kasztok, fegyverek..stb).

Assassin’s Creed Syndicate: itt is meg lett említve, PS4-re is érkezik, de ennél sokkal érdekesebb dolgok is vannak!

World of Final Fantasy: új kalandjáték a Final Fantasy világában, csak PS4 és PS Vita (első játék, ami Vitára is jön, kicsit halott az is).

Az egyik legnagyobb dobás a semmiből: itt a Final Fantasy VII Remake. A sztori és a játék teljes újragondolása! Először PS4-re érkezik (Square Enix szintén biztosan többet árul el róla).

Az együttműködésnek köszönhetően a Devolver 4 játéka is érkezik PS4-re: a Ronin, Eitr, Mother Russia Bleeds, Crossing souls.

Ismét kapaszkodjatok: elindult a valaha készült egyik legjobb játék Kickstarter kampánya immáron a Sony oldalán, ez pedig nem más, mint a Shemue 3 lesz. A kampányon rekordidő alatt összejött a 2M (már majdnem a 3 is) és még 30 nap van hátra. A Shenmue harmadik része PS4-re és PC-re fog megjelenni várhatóan 2017 végén - én nagyon reménykedem, hogy az óriási siker láttán az első két részt is kiadják majd újra HD-ben. 

Project Morpheus: a Sony saját VR megoldása számos játék és Spotify támogatással.

Call Of Duty Black Ops 3 átigazolt a Sony-hoz! Az immáron robotokat is tartalmazó COD november 6-án elsőként PS4-re fog megjelenni.

A Sony is gondolt a fiatalabb korosztályra, mikor a Disney-vel leszerződve kihozta a Disney Infinity 3.0 -t. Ebben két játék is van, ami a Star Wars galaxisban játszódik: Star Wars Twilight of the Rebuplic és Rise against the Empire. PS tulajok exluzív figurákat is kapnak a pakkban.

Star Wars Battlefront: újabb gameplay-jel zárult a show. Azaz zárult volna, de jött a one more thing: Uncharted 4: A Thief's End.

4 komment