E3 2015 - Microsoft

A Microsoft show-ja már nem szólt akkorát, mint a Bethesda, inkább csak próbálja behozni az Xbox One lemaradását és minden PC játékot a Windows 10-hez kötni. Ja és 5 év után úgy néz ki, hogy a Kinect halott.

Kezdésként hosszabb játékmenetet kaptunk a legendás és látványos Halo 5 Guardians-ból, amely szokás szerint Xbox One exkluzív cím maradt. A játék október 27-én kerül a boltokba.

A Metroid Prime alkotóitól érkezett egy sivatagos poszt-apokaliptikus játék, a ReCore, amely egy kislányról és a robotkutyájáról vagyis inkább a magjáról (core) fog szólni .

És végre elérkeztünk a show egyik legfontosabb pillanatához: Xbox One Backward Compatibility, azaz végre 2 év után játszhatunk az Xbox360 játékainkkal az új konzolokon. Nem tudom miért kellett ennyit várni, de ez már végre egy olyan dolog, amiért már érdemes elgondolkozni ezen a konzolon.

A másik érdekesebb újdonság, amiről már korábban szivárogtak hírek, az új gamepad. Az Xbox One új gamepad nem csak egy stereo füles bemenettel bővül, hanem az irányítása még precízebb és szinte minden része kalibrálható, cserélhető vagy áthelyezhető.

A Fallout 4 bemutató másodszor már nem volt annyira érdekes, lényegében az újdonság, hogy Fallout 3 is jár a 4-hez és a PC modokat is játszhatjuk Xbox One-on.

A népszerű autó szimulátor folytatása ebben az évben se maradhatott ki, szeptember 15-én érkezik a Forza 6 összesen 450 autóval.

Keveset, de mutattak Dark Souls 3-ból, amely a széria utolsó darabja lesz.

Szokás szerint egy rövid indie bemutató is volt, amiből a legjobbakat trailer linkkel ellátva szemügyre vehet mindenki:

CupheadRise&ShineThe flame in the flood | Phantasmal: City of Darkness | The Solus Project | Sword Coast Legends | Outward | The Behemoth’s game 4 | Recruits

Ezútán pár indie címet jobban kiemeltek. Az Ashen egy olyan open world survivor szerepjáték elképesztően mesés grafikával, amelyben nem létezik a Nap, csak por és hamu.

Hamarosan (idén nyáron) érkezik a Beyond Eyes. Ebben a szépen megrajzolt kalandjátékban egy 10 éves vak kislány kap főszerepet, a mi feladatunk, hogy segítsük az ismeretlen világ felfedezésében. A játékot PS4-re és PC-re egyaránt ki fogják adni.

A DayZ alkotója bemutatta az Ion Xbox One és PC címét, ami egy újabb early access multiplayer lesz. Nem mutattak sokat belőle, bár számomra a legnagyobb kérdés, hogy vajon ez ki fog kerülni a béta státuszból valaha, vagy olyan lesz mint a több éve félkész DayZ.

A kezdetben Xbox One exkluzív Rise of Tomb Raider is kapott gameplay-t, amiből igazából az derült ki, hogy nagyjából az előző Uncharted hangulatot folytatják egy az egyben. Lara állatokat öl, hogy túléljen, sokat síkit, szinte minden ellene van és kapja a sérüléseket, csúszik, esik, kapaszkodik, csak most a fagyos hegyekben teszi mindezt.

A Backward Compatiblity-be a Rare is beszállt egy 30 játékból álló gyűjteménnyel, amelyben olyan címek szerepelnek, mint a Perfect Dark, Banjo Kazooie vagy éppen a Battletoads.

A gyűjtemény mellett bemutattak egy új alkotást is, a Sea of Thieves-t, amely egy mesés Karib-tenger kalózos multiplayer alapú "bármire képes leszel és ilyen még soha sem volt" játék lesz.

A másik legfontosabb dolog a Microsoft Hololens demózása volt a Minecrafttel. Hihetetlen volt, mindenképp ajánlott róla megnézni a pár perces videót, mert másképp el se hinné az ember.

Végezetül ki fog jönni a felújított Gears of War Ultimate Edititon és érkezik folytatás is egyszerűen csak Gears 4 névvel.

6 komment