E3 2015 - EA és Ubisoft

Az Electronic Arts bemutatója volt talán a legkiszámíthatóbb, hiszen rengeteg játékról már amúgy is tudtunk, de azért akadtak meglepetések is, nézzük sorban:

A sort azonnal a Mass Effect Andromeda: a Mass Effect univerzum következő darabja nyitotta, 2016 végére ígérik.

Majd következett a Need for Speed bemutatója, amelyben a készítők újabb lépést tettek a még élethűbb megjelenés felé. A játék november 3. jelenik meg.

Érkezik még a Star Wars: The Old Republic - Knights of the Fallen Empire kiegészítő is szintén idén, október 27 a tervezett időpont.

Majd jött egy hangulatos indie játék bemutatója az Unravel, melynek főszereplője Yarny, egy fonal állatka, itt is a hangsúly a fizikán és a valósághű játékmeneten van.

Bejelentették a Plant vs Zombies Garden Warfare 2-t is, melyben most a zombikkal vagyunk és a növények támadnak.

Természetesen idén sem maradunk sportjátékok nélkül érkezik az NHL 16, NBA 16 és FIFA 16 is, melyekben közös pontok az arc szkenner, a live motion és a kevesebb script, a Fifában pedig Pelé segített és megjelentek a női csapatok is.

Gondoltak a fiatalabb korosztályra is, érkezik sokak kedvence, a Minionok, a Minions Paradise című sims-szerű, ügyességi játékban.

Végleges nevet és megjelenési dátumot kapott az open world parkour játék folytatása a Mirror's Edge Catalyst, a játékot február 23-ra ígérik.

Az EA természetesen gondolt a mobilosokra is, érkezik a Need for Speed No limits és a Star Wars Galaxy of Heroes csak nekik. 

A show-t pedig a Star Wars Battlefront bemutatóval zárták, ahol gyorsan megmutattak minden jelentősebb szereplőt mind a lázadók, mind a birodalmiak oldalán.

 

A Ubisoft jóval látványosabb show-t csinált és annyi bejelentése volt, hogy nem győztük kapkodni a fejünket. Ebbe sikerült pár meglepetést is belecsempészni, többek között egy olyan játékot, amiről még senki se hallott. Természetesen minden játékuk multiplatformos (PC/XBOX/PS4) támogatást élvez.

A South Park alkotói a Stick of Truth sikere után rájöttek, hogy igen is képesek minőségi játékot készíteni, így hát South Park: The Fractured but Whole (érted: butthole) címmel folytatódik a történet.

A For Honor című játékban középkori helyszíneken szamurájokkal/lovagokkal és vikingekkel küzdhetünk a végsőkig, a győzelemig. Várható megjelenés jövőre.

Bejelentették a The Crew Wildrunt is, remélhetőleg a készítők tanultak az előző rész hibáiból.

A Trial Fusion is új kiegészítőt kapott Awesome level max néven és egy meghökkentő trailert mellékeltek hozzá.

Tom Clancy rajongóknak egy szavuk sem lehet, a Ubisoft elkényeztette őket. Kezdjük mindjárt a The Divisonnel, ami egy online open world (ez a mostani hívószó úgy látszik) akció-rpg lesz. Megvan a megjelenési dátum és mutattak egy újabb gameplayt is.

Következett egy újabb Tom Clancy játék, a Rainbow Six: Siege sokak kedvenc kommandós játékának folytatása úgy néz ki, végre megjelenik. A béta szeptember 24-én érkezik.

Majd a stratégia-fanok örülhettek, hiszen kedvenc szériájuk is folytatást kapott Anno 2055 címmel és ezúttal a Holdat és a Földet együtt menedzselhetjük. 

Trackmania Turbo: újabb pályákon lehet a gravitációt meghazudtoló versenyeket nyomni egyedül vagy multiban. november 27-én jelenik meg, később VR verzió is várható.

A Ubisoft nagyon rajta van, hogy próbálja velünk elfeledtetni azt a fiaskót, amit az Unity okozott, így az Assassin’s Creed Syndicate próbál apait-anyait beleadni, hogy meggyőzzön minket. Az új trailer is ígéretes.

Végül a show meglepetése: Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands. A Ubisoftnak sikerült teljesen titokban tartania ezt a játékot, amelyben a drogmaffia ellen vehetjük fel a harcot egy hatalmas open world világban mindenféle eszközökkel és fegyverekkel.

2 komment