Ground Zeroes, a fizetős tech demó

Fizetnél-e egy demóért? Én nem, viszont a Metal Gear Solid V: Ground Zeroes fanok örömmel fizetnek és az életük árán is megvédenék az álláspontjukat, hiszen milyen jófejek már a fejlesztők, hogy egy prológot előre kiadtak a teljes játékból.
A Ground Zeroes a közelgő teljes játéknak, a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain-nek az első fejezete, amelyben egy viszonylag nagy pályán kell két túszt összeügyeskedve felpakolni a helikopterre pár videó kíséretében az elején meg a végén, így kijön az átlagosan másfél-két óra játékidő - persze lehet achi-vadászatot is indítani, ha valaki szereti 20x is megcsinálni ugyanazt a pályát (lődd le az autót, keresd meg a tárgyakat stb.) és akkor akár 18 és fél óra is lehet.

metal_gear_solid_v_ground_zeroes.jpg

Nem tudom ki mit szólt volna régen, ha mondjuk a Max Payne első fejezetét külön adták volna ki, amelyből megtudjuk, hogy a családját lemészárolták és ennyi. Vagy milyen lenne, ha Marióban előjön Bowser, elrabolja a hercegnőt a többit meg vedd meg majd külön.
Azért ennyire még nem durva a helyzet, de egyre inkább ehhez közelítünk. Emlékszem, mikor megjelent a Sniper Elite V2 demója, simán el tudtam szórakozni azon az egy pályán 2-3 órát, mert tetszett és érdekes volt több irányból nekivágni, de ott van a Hitman Sniper Challenge, amelyet szintén ingyen adtak egyfajta promóként. Telepakolták achikkal meg sok-sok érdekességgel, amitől nekem is csak megjött a kedvem a teljes játékhoz.
Az viszont egyszerűen elfogadhatatlan, hogy bármilyen pénzt adjak ki egy ilyenért. Hiába, hogy ki és mit készített, egy sapka DLC-t se fogok venni csak azért, mert a kedvenc játékom, ahogy egy ilyenre egy pályás játékra sem áldoznék egy forintot se.

Nagyon nem is szeretnék belemenni a játékba, hiszen ez a cikk már most túl hosszú a teljes játékidőhöz mérve. Mindenki döntse el, hogy van-e kedve egy ilyenre bármennyi forintot is kiadni vagy inkább megnézi Youtube-on és megvárja a teljes részt.

komment