Mario Must Die

Tudom, hogy nem mostani játék, de valahogy megint elém került pár videó a Mario Must Die-ról, amit egyszerűen hiba lenne nem megemlíteni. Ez a mod a Super Nintendo egyik legsikeresebb játékábából a  Super Mario Worldből készült SokobanSolver által és kijelenthetjük, hogy ez lett a valaha készült legnehezebb Mariós játék.

Mario Must Die.jpg

Aki azt hitte, hogy jó a Super Mario Worldben, az nézzen bele pár másodpercig a videóba, amely azonnal megcáfol minden kósza gondolatot ezzel kapcsolatban. Én mai napig felkiáltozom, hogy ilyen nincs vagy csak egyszerűen nevetek a játék megoldásain és persze, hogy valaki ilyet konkrétan speedrunban tol. A játék megoldásai brutálisak, a készítő tuti ismerte a motor 100%-át, hogy ilyen szemét megoldásokat tudott belerakni. Gondoljatok bele mennyire nehéz volt a Super Mario Worldben a köpennyel profin egyensúlyozni vagy hogy mennyire nehéz volt úgy leesni, hogy pont időben tudjunk visszaugrani az eldugottabb helyekre. Na most minden ilyet pixel és másodperc pontosan kell végrehajtani, hogy tovább jussunk pár centit a játékban. Nagyon kemény. A videót mindenkinek ajánlom a játékot játszani pedig csak az elvetemültebb arcoknak.

megjegyzés: a játékot kizárólag hackekkel (slowdown, savestate stb.) lehet végigtolni. Azoktól könnyebb nem lesz, csak esélyt ad a végigvitelhez.

komment