Out There

Az Out There-ben egy asztronauta sorsát kísérhetjük végig, aki egy nap egy számára ismeretlen naprendszerben találja magát. Kezdetben nem tudjuk pontosan hol vagyunk, csak a célunkat, amely egy távoli bolygó elérése lesz a Nomad nevű űrhajónkkal.

Out there.jpg

A játékidő nagyrészét a bolygóról-bolygóra való utazás és a túlélésünkhöz nélkülözhetetlen üzemanyag, az oxigén és a fém gyűjtögetése fogja kitenni. Minden egyes naprendszerbeli utazáshoz üzemanyag valamint oxigén szükséges, de a bolygók meglátogatásakor még az űrhajónk megrongálódásával is számolnunk kell, melyet viszont csak fémmel javíthatunk meg. Ha az előbb fersorolt három dolog közül valamelyik elfogy akkor meghalunk. Ez a játékmechanika nem éppen eredeti, viszont az, ahogyan tálalták mégis egy nagyszerű játékká teszi az Out There-t.

Utazásunk során gyakran fogjuk véletlenszerű események közepén találni magunkat. Például az aszteroidák közt észreveszünk egy imbolygó fénycsóvát vagy megközelítünk egy elhagyatott űrállomást. Ilyenkor mi dönthetünk, hogy mit teszünk: továbbmegyünk vagy átkutatjuk az űrállomást. Ha átkutatjuk, akkor lehet, hogy találunk egy idegen technológiát, aminek később még hasznát vehetjük, de az sem kizárt, hogy nem lelünk semmit, csak elpazaroljuk a maradék üzemanyagunkat és oxigénünket, amivel már a következő bolygóig sem húzzuk ki. Minden alkalommal ugyanazzal az űrhajóval kezdünk, de ha szerencsénk van, akár találhatunk egy-egy elhagyatott hajót az űrben. Ilyenkor lehetőségünk lesz átszállni, viszont akkor le kell mondanunk az összes eddigi idegen technológiáról, amit az előző űrhajónkba beépítettünk.

Out there_1.jpg

A játékban többféle bolygótípus is megtalálható. Ezek közül a legérdekesebb az a bolygó, melyen idegen létformákkal is találkozhatunk. Lehetőségünk lesz kapcsolatba lépni velük, viszont eleinte semmit sem fogunk érteni abból, amit mondanak. Minden egyes találkozás alkalmával megtanulunk egy-egy idegen szót, így ha elég idegen fajjal beszéltünk, akkor a játék végére már mindent érteni fogunk - már persze ha sikerül eljutnuk a végéig. A játéknak három, egymástól teljesen eltérő befejezése is van. Mindhárom eléggé komoly mondanivalóval rendelkezik az emberiségről, a magányról és a tehetetlenségről.

Manapság a mikrotranzakcióval teletömött tucatjátékok közt igazán nehéz tartalmas játékokat találni mobilra, de az Out There azon kevés játékok egyike, melyek még tudnak újat mutatni és a „kis” képernyőn is képesek egyedi hangulatot teremteni. Az Out There elérhető Androidon és IOS-en is 3.99 dolláros áron.

iOS eszközökre:
https://itunes.apple.com/app/id799471892
Androidra:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.miclos.google.games.outthere

4 komment