Beatbuddy: Tale of the Guardians

A Beatbuddy: Tale of the Guardians egy egyszerű ötletre épít. Beépíti a zenét a játékmenetbe, ezáltal egy egészen egyedi hangulatot kölcsönözve a játéknak.

Beatbuddy.jpg

Főszereplőnk, Beatbuddy egy hallhatatlan lény, aki társaival Harmony-val és Melody-val együtt biztosítják a zene folyamatos áramlását Symphonia víz alatti világában. De, mikor megtudja, hogy Prince Maestro elrabolta Melodyt, hogy általa ő irányítsa Symphoniát, Beatbuddy felébred, és elindul  megmenteni barátját.

Játékmechanikáját tekintve tökéletesen van összerakva. Utunk során többféle élőlénnyel is összetalálkozunk, rákokkal, melyeket  kiiktatva a továbbhaladást akadályozó tüskék visszahúzódnak egy időre,vagy éppen csigákkal,akik még a víz alatt is képesek tűzlabdákkal megnehezíteni a dolgunkat. Ezen élőlények  mindegyike egy-egy hangért felelős,így minél többel találkozunk,a zene úgy bővül fokozatosan a végére egy nagy egészet alkotva.

A kézzel rajzolt pályák gyönyörűek, és nagyon jól fel vannak építve. Nincs sok belőlük, viszont ha minden apró kristályt össze szeretnénk gyűjteni, melyekkel később extrákat oldhatunk fel, akkor akár 40-50 perc is lehet egy-egy nehezebb pálya.

A játék fő elemét a zene adja, amit tökéletesen eltaláltak. Olyan nagy nevek működtek közre, mint például személyes kedvencem Parov Stelar, vagy éppen Austin Wintory, aki a Journey zenéjéért volt felelős. Mindent átjár a zene, minden apró kis mozgás ritmusra történik. Amennyiben fejhallgatóval játszunk, a játék befejeztekor garantáltan lüktetni fog még egy darabig tőle a fejünk. A zene mellett a készítők nagy hangsúlyt fektettek a puzzle elemekre is, amiket pár apróbb kivétellel, jól el is találtak. Nem fogunk rajtuk órákat gondolkozni, de azért az átlag játékosnak kellően nehezek.

A játékkal kapcsolatban egyetlen hibának a különböző hangokat emelném ki, amik a nagyszerű soundtrack ellenére nem sikerültek valami jól. Az egyik szörny üvöltése például egyértelműen egy kecske hangja, a teleportáló növény hangja meg leginkább egy öklendezésre hasonlít, de ezek szerencsére nem annyira feltűnőek.

A Beatbuddy: Tale of the Guardians összességében mindenkinek ajánlott, aki  egy újfajta,zenés játékélményre vágyik,és a közel 5 óra játékidő alatt felszeretné fedezni Symphonia csodálatos világát

A játékot itt tudjátok megvenni / kipróbálni:
http://store.steampowered.com/app/231040

1 komment