Duel for Dragons

A Duel for Dragons egy magyar fejlesztésű alkalmazás iPhone-ra, és iPad-ra, ingyenesen letölthető az App Store-ból.  A játék magyar nyelvű, és kapunk hozzá Game Center támogatást is, így akár achievementeket is gyűjthetünk.

Duel for Dragons.png

A háttérképek, a szereplők, és a kerettörténet egy RPG játékra emlékeztetnek, de a harcmenet miatt inkább azt mondanám, hogy ez bizony kő kemény stratégia. A sztori szerint hősünkkel sárkány bébiket kell mentenünk, mert az anyasárkány elveszítette őket.  Van egy csomó vicces nevű ellenfelünk, akik mind más-más képességekkel, támadásokkal rendelkeznek, és őket kell legyőznünk a kis sárkányok kiszabadításához.  A pályákon egyszerre csak egy fog ránk támadni, ezért minden összecsapás úgy néz ki, mint egy mini boss fight. Kicsit nekem a Street Fighter ugrott be róla, csak grafikailag végtelenül leegyszerűsített formában. A küzdelem lényege, hogy köztünk, és az ellenfelünk között megjelenik 3-5 sáv (a játék utcának nevezi őket), és ezekbe dobálhatjuk bele a főszereplőnk feje feletti buborékokban lévő támadásokat, blokkolásokat, illetve támadónk ugyanitt szórja ránk az áldást. Az ellenfelek legyőzésekor képességpontokat kapunk, amelyeket aztán tetszőlegesen költhetünk el. Fejleszthetjük vele a karakterünket, sőt akár minden csata előtt másképpen oszthatjuk ezeket szét. Erre szükségünk is lesz, hiszen minden banditával másképp kell megküzdeni, más taktikával lehet őket legyőzni. 

Duel for Dragons2.png

A meccsek végén a képességpontok mellett kapunk kristályokat is, amikért életet, főzetet, és karaktereket is vásárolhatunk. A főzetekkel növelhetjük a nyerési esélyünket, ha nem jött be a taktika. Ha pedig nincs elég kristályunk, akkor valódi pénzért vehetünk az alkalmazáson belül. Van még egy Duel nevezetű játékmód, és két nehézségi fok, amiről érdemes még szót ejteni. A Duel módban egymás ellen küzdhetünk barátainkkal, ha erre támad kedvünk. Illetve játszhatjuk a játékot hard, és normál fokozaton is, bár szerintem a normál is épp elég kihívást tartogat a kazuár játékosok számára.

Duel for Dragons3.png

A játék szép, aranyosak a karakterek, és ez a harcrendszer az "utcákkal" számomra újdonság volt, még nem láttam hasonlót. A vége felé azonban egyre inkább nehezednek a harcok, és kevesebb a sikerélmény, úgyhogy én a menü "buborék pukkantgatós" játékával vigasztalódtam. :-)

A játékot itt tudjátok letölteni:
https://itunes.apple.com/hu/app/duel-for-dragons/id669696812

1 komment