Frogatto & Friends - IndieGameStand

Hétfői ajánlatom az IGS új akciója, amely egy igazi retro hangulatú platformer lesz. Leszögezném, hogy a retrot nem csupán csak szokásos populáris jelzőnek szántam, hanem ez tényleg az a klasszikus játék, amellyel a 90-es éveket töltöttük.

Frogatto & Friends.PNG

Hasonlítgatni nehéz, max. Kirby egy kalandjához tudnám, mert az az egyetlen hasonló nagyon családbarát sorozat. A játék menet a jól ismert forgatókönyv szerint halad, egy nagyon barátságos kis világban kell segíteni a többi aranyos karakternek, hol az ügyességünkre, hol logikánkra hagyatkozva. Jó hír, hogy az egész játék magyarul is játszható, tehát még inkább csak kiemelném, hogy a gyerekek is simán élvezni tudják a béka varázslatos kalandját. Az irányítás kissé fapadosnak mondanám, de hát ez nem az a játék, amely igényli a mostani gamepadok teljes funkcióját: nyilakkal a mozgás, fel gomb tárgyak használata, egy gomb az ugrás és még egy a nyelv mozgatásához. A nyelvünkkel elérhetünk messzi érméket, bekaphatunk vele tárgyakat, mint például almát, amelyet ha kiköpünk felrobban és természetesen az ellenfeleket is a szájunkba vehetjük, akiket visszaköpve halálos fegyverként használhatunk. A 16-bites grafikának és a "fapados" játékmenetnek köszönhetően teljesen vissza tudott repíteni az időben a játék.
Nagyjából ennyi lenne a Frogatto, nem sok viszont pont elég, ha valaki egy kis nosztalgiára vágyik. Ajánlom mindenkinek a demót, azt döntse el, hogy megér neki egy dollárt, én lehet, hogy belemegyek elvégre, ha Steamre kikerül akkor a szokásos 9.99€ környéke lesz, amely már messze nincs egy súlyban a valódi árával, mellesleg a játék eredeti ára akció nélkül is 9.99$.

Az árazás szokásosan 0.25$-tól (56Ft) indul a DRM Free verzióért, 1$-tól Desura kulcsot kapunk, de Steam kulcsot ígérnek Greenlight esetén, 1.41$-tól pedig a soundtrack is jár hozzá.

A játékot itt vásárolhatjátok meg:
https://indiegamestand.com

Mi már szavaztunk, most rajtad a sor!

Frogatto & Friends

Szavazz erre a játékra, hogy megjelenhessen a Steamen!

 

komment