2013. október 30. írta: ayo
Zombusters

A cikket Ruti írta a Dead Island Riptide sorsolásra. Ha szeretnéd megnyerni még November 1-ig van időd jelentkezni, még több infó itt. 

zombusters.png

Aki szereti az old school, 2D izometrikus grafikával megvalósított játékokat és így Halloween közeledtével emellett elég bátor akár zombi hordákkal is szembenézni, ne habozzon és próbálja ki a Zombusters nevű alkotást. Nemcsak a megjelenítés "retro", hanem az alkotó is: a RetroWax nevű csapat készítette. A spanyol fejlesztő gárda a játékait az "egyszerű, de jópofa" cégfilozófia szellemében készíti, amely jelen műre is tökéletesen helytálló.

zombusters2.png

A Zombusters 2013. nyarán jelent meg Desurán, nemsokkal később már a Groupees.com "Bundle of the Undead" csomagjában is helyet kapott. A nemrégiben pedig a születésnapi IndieRoyale bundle-hoz is hozzácsapták bónusz tartalomként. A játék jelenleg Windows, Xbox 360, valamint Windows Phone rendszerekre érhető el, emellett sorban áll, hogy a "Zöld Útra" léphessen és ehhez várja a szavazatokat a Steam Greenlight kampányában.

zombusters3.jpg

A cím hallatán a nagy klasszikus filmre és videojátékra, a Szellemirtókra asszociálhatunk, amivel természetesen nem tévedünk nagyot a játékmenetet illetően. A zombik ellen négyféle választható karakterünkkel vehetjük fel a harcot akár egymagunk, akár legfeljebb 3 társunkkal a kooperatív játékmódban. A teljes játékban 10 pályán kell végigküzdenünk magunkat, ahol mókásnál mókásabb ellenfeleinket gyűrhetjük le különleges fegyverekkel és power upok segítségével. A zombik a pályára a túlélő horrorok jellemzőjeként hullámokban érkeznek, a különböző szintek egy nagyváros különféle helyszíneit jelenítik meg. A hordák egy irányba mozgó kisebb-nagyobb csoportokban rontanak ránk és érintésük azonnali csúnya halálunkat eredményezi. A játékot egy shotgunnal a birtokunkban kezdjük meg, amely fejleszthető, de kétségtelenül a legnagyobb "élményt" és hatékonyságot a később megszerezhető lángszóró nyújtja. A Zombusters színvilága érdekes módon nem a horrorjátékokban megszokottan nyomasztó, emellett feltétlenül említésre méltó a játék zenéje, ami 12 minőségi soundtrackből áll. Kedvcsinálónak hallgassatok bele a Greenlight-os bemutató videóba.

A zene azonban sajnos nem tudja teljes mértékben ellensúlyozni azt a bosszantó játszhatósági problémát, hogy a célzás nehézkes, nem teljesen "szabad kezes" és a lövedékek nem mindig a célzott / kívánt irányba indulnak útnak. Emellett a fegyverváltás is problémás, de ezeken persze még javíthatnak. Előbbiek ellenére az indie + zombie rajongóknak bátran ajánlom.

A játék hivatalos weboldala:
http://www.zombusters.com
PC-re itt tudjátok megvásárolni mindössze 1.99€-ért:
http://www.desura.com/games/zombusters

Mi már szavaztunk, most rajtad a sor!

Zombusters

Szavazz erre a játékra, hogy megjelenhessen a Steamen!

 

komment