Ma megjött a GOG ajándéka azoknak, akik előrendelték a Botanicula-t

Összegezve a múlthetet: Amanita cuccot elővételbe többet nem, GOG szupportja még mindig az egyik legjobb.

Nagyon sokak hangulata múlthét csütörtökön eléggé a padló alatt volt. Legtöbben a GOG-on előrendelt Botanicula-t (9$ akciósan, 2120Ft volt részemről) aznap a nagy megjelenéskor este 6 körül meglátták 0,1 cent-től (25ft) a Humble Bundle-ben.

De erre még jött a lapát.

GOG-nak most ez volt a nagy reklám, most végre egy új játék debütál és akciósan, sok sok content oh je, igen kell. Erre a HIB kihozta 25ft-ért szinten DRM FREE az összes Amanita Design játékot. ÁÁÁ. 

És a még rosszabb: HIB-en elérhető volt az egész OST, GOG-nak meg adtak 3 demo zenét. Vicc.

2120Ft-t fizettek a rajongók, akik szeretik, végigjátszottak az előzőeket és nyilván ezért meg is vették (ezzel támogatva őket), de senki se igy akar támogatni, hogy közvetlen a rajongókat szivatják. Aki rajongó, az ott is fizetett volna ennyit. Természetesen Amanita is több oldalon is hozzászólt, hogy nagyon sajnálják, sok volt a bug, ő hibájuk, de remélik az a kilenc dollár nem volt sok, hogy őket támogassuk. Anyjukat.

Nade lássuk mint kaptunk:

2120Ft: Botanicula DRM Free + pár bonus content + 3 demo soundtrack + csak windows VS. 25Ft: Botanicula, Machinarium és Samorost 2 DRM Free + minden platformra + Botanicula és Machinarium FULL OST.

Fórumon még a GOG se örült az egésznek, ők se tudtak róla - Amanita-t meg egyenesen senki se értette, hogy mit gondoltak. Aztán jöttek a kárpótlások, mert ugye a webes bocsánat kérés és közlés, hogy "nem is olyan sok az a 9$" ... hát köszi + ráadásként a rajongók felé kommunikálás zéró volt hónapok óta.

GOG minden egyes embernek, aki rendelt írt egy bocsánatkérő levelet. Ebben a mail-ben Amanita ismét nagyszerű dologgal állt elő: ma megkaptuk a Machinarium-ot DRM Free. Ez ugye kb. 0-t ér, mivel pontosan azért rendeltük meg mert imádjuk az előzőt + még egy pdf rajzokkal Botanicula + FULL OST (jajdenehézvolt).
Persze leginkább GOG-nak fájt az egész hisz ez volt a második ilyen nagy játék, amióta az új oldaluk van és ezekkel kampányolnak rendesen. Na most az tuti, hogy Amanita Design-nal már nem nagyon fognak hasonlót csinálni + nekik jobban számit ez az egész.... The Witcher: Enhanced Edition - felújított pár hete újra kiadott + minden bónusszal. Ennyi.

witcher.png

 

komment