Angry Birds 2

Sokak kedvenc mérges madarai visszatértek! A megannyi kitérő után az autóversenytől a buborék lövöldéig most újra a "klasszikus" verzió jött. A malacok még mindig nem tanultak az eddigiekből, újra tojáslopásra adták a fejüket, nekünk kell ezt megbosszulni és visszaszerezni azokat!

angry-birds-2.jpg

Bár a Rovio arany tojást tojó tyúkként ontotta magából az eddigi részeket, szerintünk ez az igazi méltó folytatása a sorozatnak, és igaz, ami igaz, kitettek magukért. Maradt a klasszikus csúzli és a madarak meg a disznók, de szinte minden más megújult. 

Kezdésnek azonnal 240 pályát kapunk és természetesen várhatóak majd még hozzá a frissítések, szóval van kihívás elég. Újdonság a térkép nézet, és a napi küldetések is. Ezekért gyémántokat lehet bezsebelni, amik jól jönnek majd ha elfogytak az életeink vagy a madaraink.

Most már minden pálya (minimum) két részből áll, az elején az első rész még a tutorial, ahol még a repülés ívét is megrajzolják, és a második a tényleges pálya, de később már mindkettőt kell teljesíteni és csak azután léphetsz tovább. Ráadásul mikor már nem bemutató, akkor az eddig elhasznált madaraid sem kapod vissza, azzal kell gazdálkodni a második részen, ami maradt. Érdemes hát körültekintően meghatározni a sorrendet és úgy lövöldözni.

A finnek az "egyik kezünkkel adunk, a másikkal elveszünk" elvet remekül alkalmazzák. Újdonság és egyben örömteli, hogy mostantól mi határozzuk meg a madarak sorrendjét, viszont cserébe nincs olyan, hogy újrakezdés...ha rosszul csináltál valamit, akkor az egy életedbe kerülhet. Alapértelmezetten csak 5 életünk van, ha ezek elfogynak gyémánttal és videók nézésével lehet őket pótolni. A madarak ebben a részben kártyákon vannak, és hogy ha a "húzásunk" eléri a kívánt rombolási szintet, akkor ajándékba újabb kártyát, azaz újabb madarat kapunk. Ha elfogynak a kártyák, akkor egyet még kap az ember, ha megnéz egy videót, de ha azt is ellövi, akkor 1 életnek búcsút mondhat.

goldenducks.jpg

Másik újítás és egyben kicsit funfaktor növelőek az aranykacsák, a hóvihar és még más különlegességek is, amelyeket megfelelő időben kilőve megkönnyíthetjük a feladat végrehajtását. Poénos mikor egy seregnyi aranykacsa esik az égből és ledarál mindent. Szintén nagyon vicces, hogy sok pályán vannak mindenevő virágok, amik elnyelnek pár kockát, disznót, madarat és utána kiköpködik őket. Ha szerencsénk van, akkor nekünk segítenek, de volt olyan is, hogy egy ilyen virág visszaköpte az egyik bosst a pályára, amikor már letaszítottam onnan. Nem volt őszinte a mosolyom.

Az alkalmazáson belüli vásárlások itt is elérhetőek, mint minden részben, cserébe a játék most is ingyenes és ha elég ügyes és kitartó vagy, akkor vásárlás nélkül is remekül fogsz játszani és haladni vele. De a gyerekek elől azért mindenképpen tiltsuk le az alkalmazáson belüli vásárlást, mert elég frusztráló tud lenni, hogy ha 10 perc alatt elfogy az összes életed és várni kell fél órát. Ahogy ha elhasználjuk az összes aranykacsát és hóvihart, szintén újabb pénzek árán kapunk csak újakat. Tehát érződik, hogy sokkal jobban rámentek az IAP használatára és sajnos egyre inkább ez a trend..

A grafikára semmi panasz nem lehet, meglátszik, hogy eltelt azóta 6 év. Nagyon szép, tele van effektekkel, fényhatásokkal még 3D effektet is kapott. Gondolom mondanom sem kell, hogy régebbi telefonokon épp ezért döcögősebb lesz. A pályák szó szerint a szemünk előtt épülnek fel. És ha teljesíted az első szintet 14 napon belül, akkor kapsz még extra itemeket, gyémántot, ha pedig eléred a 25. pályát egy új mód nyílik meg, ez az aréna. 

Összességében úgy gondolom a finnek megint egy olyan játékot raktak le az asztalra, ami elég szórakoztató lesz egy jó darabig. Üröm az örömben, hogy Windows Phonera meg nem nevezett okok miatt nem lesz elérhető a játék.

Letöltés: iOS / Android 

6 komment