2013. november 18. írta: onet
The Wolf Among Us

Mikor először megláttam a Telltale újabb játékát, egyből felsejlettek bennem a Walking Dead-ben kellemesen eltöltött hosszú óráim. A két játék mind a látványban és játékélményben hasonlítanak egymásra, ami pont elég ahhoz, hogy azoknak az érdeklődését is felkeltse, akik nem igazán olvasnak képregényeket. Bár nem voltak komoly elvárásaim a The Wolf Among Us-szal szemben, gond nélkül beszippantott a világa és már most megőrülök a következő epizódért. Egy vérbeli kalandjátékról van szó.

The Wolf Among Us.png

A játék a gyermekkorunkból jól ismert mesebeli lényekről és személyekről szól, akik a hétköznapi emberek életét próbálják, miközben egy rejtélyes sorozatgyilkod szedi áldozatait. A főhős nem más, mint a csúnya nagy farkas, aki a sheriff is egyben. Hogy a főhősünk mennyire lest gonosz vagy jó azt pedig ismét mi döntjük el.

Aki nem ismerné a Walking Dead-et annak gyorsan elmondanám, hogy milyen játékmechanikákat örökölt ez a darab: A történet előrehaladásával időnként olyan döntéseket kel meghoznunk, amik befolyásolják a későbbi eseményeket. (Bár ez kevésbé hangzik érdekesen írásban, mint amennyire a játékban az.) Továbbá a „quick time event” darabszám mintha megemelkedett volna, de ettől még teljesebb az élmény.

A történet magával ragadó, a grafika egy fokkal színesebb a Walking Dead-nél és a szinkronhangok is a helyükön vannak. Bár az 5-ből még csak 1 epizód érhető el, jövő nyárig a továbbiak is debütálni fognak.

Be kell valljam, a képregényekhez fikarcnyit sem értek, arról nem is beszélve hogy a játéknak sem jártam utána alaposabban, de bíztam Telltale minőségében és a The Walking Dead-hez is pofátlanul olcsón jutottam hozzá (egy korábbi Humble Bundle keretén belül) így gondoltam, ha pórul is járok, az anyagi támogatást mindenféleképpen megérdemlik. De szerencsére nem bántam meg a vásárlást. Annyit mondhatok, ha hasonló cipőben jársz, adj egy esélyt a játéknak te is.

Steam oldal:
http://store.steampowered.com/app/250320/

1 komment