2013. május 16. írta: ayo
Címkék: steam
Megérkeztek a Steam cserélhető kártyái

A Steam újabb közösségi bétát indított tegnap este óta, amire jelenleg már nem lehet jelentkezni, de nekem sikerült bejutnom és jól szemügyre venni. Jelenleg kifogytak a meghívókból, de ha csatlakoztok ebbe a csoportba, akkor a következő hullámban már esélyesek lesztek ti is a meghívásra - mondjuk nagyon nem kell aggódni, viszonylag hamar át szoktak állni teljesen az új rendszerre. Na nem is szaporítom tovább a szót, lássuk mik az újítások:

Gondolom sokan gyűjtöttétek a jelvényeket (badge), most végre eléggé komoly szerepe lesz:)

steam trading cards.png

Megújult a profilnézet és pár közösségi funkció:

Mostantól a profilunknak is saját szintje lesz és ahogy a játékokban, ezt is majd lehet fejleszteni természetesen XP segítségével. Az oldalunkat később díszíthetjük egyéni háttérrel, chaten pedig küldhetünk saját emotikonokat + 300 helyett most minden szintlépés után +5-tel növelhetjük a maximális barátok számát.

steam trading cards profile.png

XP szerzés folyamata kártyákkal és jelvényekkel:

Elsőként a legfontosabb, hogy bevezették a Trading Cards elemeket elsőként 6 játékhoz (teljes lista a poszt végén): CS:GO, Half-Life 2, Portal 2, Dota 2, Team Fortress 2 és a Don't Starve. Minden játéknál csak a teljes set felét tudjuk beszerezni, a másik felét már csereberélni kell. A kártyák megszerezése viszonylag egyszerű művelet, elindítjuk az adott játékot és várunk. A legegyszerűbb megoldás: a badge menüben megnézzük, hogy hány darabos a set, mondjuk a Portal 2 az 8, tehát 4 kártyát szerezhetünk be, 1 kártya dropja 20 perc, azaz 80 percig kell otthagyni a játékot és miénk a cucc. Utána jön a nehezebb része, a kollekció másik felének a beszerzése. Ezt több módon is megtehetjük: marketen vehetünk pénzért vagy cserélhetjük itemekért / giftekért. Ha kész a set, akkor craftolhatsz belőle kitüzőt, ha viszont még egy set megvan, akkor fejlesztheted tovább - összesen négyszer. Minden craftnál folyamatos XP jár és minden 10. szint után riktább cuccokat lehet kapni: háttereket, emotikonokat, kuponokat vagy DLC-ket. Jelenleg az első széria van a kártyákból, tehát meglehet, hogy lesz több is és nyilván majd pár év múlva ezek sokat fognak érni, de ezt persze senki se tudja még, jó gyűjtögetést!

Folyamatos UPDATE:

Szerk.: Vannak foil (fóliás) kártyák is, de azok nagyon ritkák, ja és a Dota 2 gift végre törölhető :D

Szerk. 2.: Free to Play játékoknál prémiumnak kell lenned.

Szerk. 3.: a fóliás kártyák mostantól nincsenek szinthez kötve.

2013/06/18:

Végre rendesen számolják a játékokat!! Eddig az ingyenes demót és a DLC-ket is beleszámoltak, most végre konkrétan csak a teljes játékok számát jelzi a profilon. 328-ból így lett 202 játékom. Ideje volt már.
Megérkeztek a Booster Packok: ha már kifarmoltad az összes kártyát mostantól kaphatsz plusz kártyákat. Egyetlen kikötés, hogy egyszer a héten használni kell a Steamet: Nem kell folyamatosan futnia se játéknak, sem a kliensnek. Ez a csomag 3 plusz kártyát tartalmaz, szerencsés esetben lehet fóliás is.
Újabb jelvény, Game Collector: XP-t kapunk minden egyes játékért, amely a könyvtárunkban már szerepel, ez helyettesíti a korábbi 100 XP, ha már vettél valaha játékot funkciót.

Booster pack-szerzési gyakoriság:
10. szint: +20% gyakoriság

20. szint: +40% gyakoriság
30. szint: +60% gyakoriság
40. szint: +80% gyakoriság
50. szint: +100% gyakoriság

2013/06/26:

Vége a Bétának, mindenkinek elérhető a szolgáltatás! Minden béta felhasználók kapott egy tradingcard emotikont, a craftolóknak pedig egy fóliás emotikon is járt + kaptak egy Trading Card Beta Tester kitüzőt.
+ 1 érdekesség: Marketről is lekerült a béta jelzés

2013/07/23:

Mivel rengeteg kártya jött ki a Summer Sale alatt, ezért inkább itt nézzétek meg melyik játékokhoz jár kártya.

steam trading cards 3.png

Még több infó itt:
http://steamcommunity.com/tradingcards/

5 komment