Könnyed külső, hardcore feladványok

Jelly no Puzzle

Tipikusan az a játék, amire ha elsőre ránézünk, akkor valami kis béna puzzle játékot látunk fülbemászó dallammal, majd amikor elkezdjük, szinte már az elején be kell ismernünk, hogy ehhez mi kevesek vagyunk.

Érdemes viszont foglalkozni vele, mert tényleg nagyszerű játékmenettel bír ez a picike puzzle játék. A feladatunk, hogy minden azonos színű zselét egy elembe építsünk. A zseléket a bal klikkel balra, jobb klikkel pedig jobbra tudjuk tologatni. Emellett van még egy visszavonás gombunk, ami mindig az utolsó három lépést jegyzi meg, ez rendkívül hasznos, ha véletlen rosszul lépünk. Ha viszont úgy érezzük, hogy káosz az egész és kezdjük inkább elölről, akkor mehet a restart. A játék igen nehéz, ezért készüljünk rá, hogy ez gyakran fog megtörténni.

jelly_no_puzzle.PNG

Nekem sok időbe telt belejönni a játékba, rá kellett érezni az egyedi logikára, ami tényleg annyira eltér a többi játéktól, hogy már az első pályákon is simán el lehet akadni. Számomra már az első 10 pályát legyűrni is kihívás volt. Szinte minden pálya után már féltem a következőre nyomni, mert folyamatosan jöttek az új elemek, amelyek a kis aranyosnak és egyszerűnek látszó játékot még jobban nehezítették.

A Jelly no Puzzle szerencsére nagyon addikt játék, ami az egyszerű, de ötletes játékmenetnek és a nagyszerű zenéknek köszönhető. Emiatt a nehézség nem frusztrációkhoz vezet, hanem addikt módon játszatja magát a játék, szóval ha valaki egy jófajta puzzle játékot szeretne, akkor biztosíthatom, hogy ezzel jó darabig el tud szórakozni.

jelly_no_puzzle_2.PNG

A játékot ingyen tudjatok szedni PC-re, de Android verzió is van, amiben sajnos csak az első 10 pálya ingyenes a 60-ból, szóval inkább a Windows-os megoldást ajánlom mindenkinek, persze ha valaki szeretné támogatni a fejlesztőket, akkor az a mobilos változattal ezt megteheti. Jó játékot! 

komment