E3 2018 - Ubisoft és Sony röviden

Ubisoft


Beyond Good & Evil 2

Ismét egy hosszabb cinematic trailerrel kezdtek, amiben immáron feltűnik a fiatal Jade.
A színpadon egy extra rövid gameplay-t is mutattak, de lényegében még nagyon messze van a kész verziótól. Nagyon szerettem az első részt és örültem, mikor múlt évben bejelentették a folytatást, de egyre inkább azt látom, hogy ez nem az a játék, amire ennyit vártunk, hiszen az új rész az akció-kaland játék helyett egy online open world valami lesz, aminek ebben a formában nulla köze van az elődjéhez.

Trails Rising
A Trails részek valahogy mindig is szórakoztatóak voltak és érdekes módon több rész után is tudták hozni vagy akár emelni is a szintet. Reméljük ezt a jó szokásukat továbbra is tartják. A játék PC-re és az összes konzolra érkezik.
Megjelenés: február

The Division 2
Az új videó mellett meséltek is a játék újításairól. A második részben immáron három fajta specializáció közül választhatunk, ami után egyedi skilleket, eszközöket fogunk kapni és természetesen a skill tree is ez alapján fog változni. Emellett megemlítették, hogy végre lesz a sokak által követelt raid funkció és még komolyabb ütemezéssel fognak érkezni a frissítések. Az első évben 3 teljes új epizód fog érkezni és a legjobb az egészben, hogy ezek az update-ek mindenkinek ingyenesek lesznek. Összességében tanultak az első rész hibáiból és szeretnének egy még jobb verziót kiadni.
Megjelenés: március 15.

Skull & Bones
A múlt évben már bemutatott Skull & Bones-t ismét elővették, de most a multiplayer és a PVP bemutató helyett a játék alapjairól meséltek. Nem rossz dolog, de még mindig kérdéses, hogy mennyire lesz tartalmas és változatos a játék.
Megjelenés: 2019

Emellett újra előkerült a Transferrence, ami egy horror játék és a Starlink is, ami egy megkésett toys-to-life játék, már a Disney és a Skylander se foglalkozik ilyennel. Mutattak még a The Crew 2-ből is egy rövid trailert, de igazából semmi olyan extra nem volt benne, amit nem láthattunk már.

A For Honorhoz érkezik a Marching Fire update, ami a középkori kínai harcosokat hozza. Egy fokkal érdekesebb hír, hogy mától 18-ig ingyenesen beszerezhető az alapváltozat.

Assassin’s Creed Odyssey
Az ókori Görögországban játszódik az Athén és Spárta közötti háború idején. A trailer mellé korrekt gameplay videó is jár, amiben bemutattak egy-két újítást, mint például a karakter választást vagy a választható párbeszédeket.
Megjelenés: október 5.

Sony

 

The Last of Us Part II
Immáron több mint 10 perces gameplay-t is kaptunk, amiben számos új képességet és eszközt láthatunk.

Ezután jött a Destiny 2: Forsaken kiegészítőjének bemutatója és ismét egy kis Kingdom Hearts III, amiben a Pirates of the Caribbean világa is előkerült. Emellett érkezik a Rick and Morty alkotójával készült Trover Saves the Universe, ami egyelőre inkább viccesnek tűnik, mint jónak.

Ghost of Tsushima
Valahol a Witcher és az Uncharted találkozásából születhetett ez az új fajta open world játék, ami a csodálatos keleti hangulatot hozza majd el nekünk.

Control!
A Remedy új játéka lesz, ami a rövid trailer alapján erősen a Quantum Breakhez fog hasonlítani.

Resident Evil 2
Bámulatos remaster verzió érkezik jövőre a legjobb Resident Evil részből. Jó hír még, hogy PS4 mellett Xbox One-ra és PC-re is érkezik.
Megjelenés: január 25.

Death Stranding
Több mint 8 perces bemutatót kaptunk az egyik legjobban várt játékról.

Míg a From Software az őket másoló Nioh sikereire pályázik, addig a Team Ninja sem pihent: érkezik a Nioh második része. A játékból egyelőre csak egy title trailert láthatunk, de egy biztos, a közel jövőben bőven el leszünk látva szamurájos játékokkal.

Spider-Man
Egy 7 perces látványos gamplay-ben mutatta meg a Sony, hogy az új rész minden bizonnyal a valaha készült legjobb pókemberes játék lesz.

komment