E3 2018 - Microsoft és Bethesda röviden

Mindig próbálok rövid összefoglalókat írni, de a Microsoft most keresztbe tett az egésznek. Az MS leadta az egyik legjobb bemutatóját, nem volt semmi mellébeszélés vagy buta show elem, csak öntötte a jobbnál jobb címeket. Eközben a Bethesda is hozta a tőle elvárt minőséget és a Devolver Digital is kellemesen elszórakoztatta a népet.

Microsoft


Halo Infinite
Egyelőre nem sokat tudunk, de a lényeg, hogy immáron PC-n is visszatér a sorozat.

A korábban már bemutatott nagy sikerű indie játék folytatása, az Ori and the Will of the Wisps kapott egy 2019-es megjelenési dátumot. A We Happy Few régóta van early access státuszban és hiába mesélnek róla minden E3-on, a jelenlegi verzió is még mindig olyan, mintha a játékot kifelejtették volna belőle. Augusztus 10-én végre ki fog jönni a kész verzió, reméljük a legjobbakat.
Emellett Xbox-ra is jön a Nier, a Sea of Thiveves-hez végre jön 2 nagyobb DLC is a hónapokban és nem csak az üres semmiben kell hajókáznunk. A sikereket halmozó Cupheadhez DLC érkezik és PC után Xbox-on is elérhető lesz a Black Desert Online.

Sekiro: Shadows Die Twice
Egyenesen a From Software-től érkezik a legújabb souls játék, ami érdekes módon most a Nioh-t másolja, akik ugyebár a Dark Souls-t másolták. Mindkettő nagyon jó játék és a trailer alapján ezt a különleges ötvözetet is biztosan szeretni fogják a souls rajongók.
Megjelenés: 2019

The Awesome Adventures of Captain Spirit
A Life Is Strange alkotóinak új játéka, amiben egy kisfiúval élhetünk át mesés kalandokat. A játék június 26-án jön és 100%-ban ingyenes lesz!

Ismét kaptunk egy Crackdown 3 tarilert, ami februárban fog kijönni, emellett érkezik a Kingdom Hearts 3 is Xbox-ra és télen jön egy régi ismerős, a Tales of Vesperia: Definitive Edition.

Metro Exodus
A következő Metro rész minden szempontból fejlettebb lesz az eddigieknél és óriási nyílt világban játszhatunk majd.
Megjelenés: február 22.

Forza Horizon 4
Az Egyesült Királyság gyönyörű tájain versenyezhetünk összesen 450 autóval. A játék központjában az évszakok változása lesz, amit demóztak is a bemutatón.
Megjelenés: október 2.

The Division 2
Az új rész Washington DC-ben fog játszódni és grafikailag továbbra is nagyon szép lesz. Egy kevés gameplay-t is kaptunk, amiben mondjuk sok újdonságot nem, inkább csak finomításokat vehetünk észre.
Megjelenés: március 15.

Upgrade-elték az Xbox Game Pass-t, hamarabb fog bekerülni minden és még több játék lesz benne. A legfrissebben bejelentett játékok nagy része is már a megjelenés napján elérhető lesz, mint például a Forza Horizon 4 vagy a Crackdown 3.
Ezután egy 2 perces indie blokk volt, ahol jobbnál jobb játékokat soroltak fel.

Shadow of the Tomb Raider
Az első rész után a második nem volt annyira izgalmas, de ez a harmadik a trailer alapján és főleg ahogy Lara gyilkol, igen csak ígéretesnek tűnt.
Megjelenés: szeptember 14.

Session
Nagyon régóta nem volt jó gördeszkás játék, a Session talán még az is lehet. Egyelőre semmi infót nem kaptunk, csak hogy létezik és egy rövid trailert.

Devil May Cry 5
Óriási ováció fogadta a DMC visszatérését, a trailer baromi jó, fanoknak biztosan instant buy lesz.
Megjelenés: tavasszal

Jump Force
Rajtam kívül biztosan kevesen ismerik a Jump sorozatot, úgyhogy röviden annyit, hogy ez egy inkább Japánban kiadott és népszerű “Smash Bros.” stílusú verekedős játék, aminek érdekessége, hogy a játék karakterei mindig híresebb anime és manga szereplőkből állnak.
Megjelenés: 2019

Dying Light 2
Az új részben minden döntésünknek komoly szerepe lesz a játékban és ami még érdekesség, hogy sokkal több emberrel fogunk találkozni a tailer alapján, mint az előző részben. A trailer különösen ajánlott, mivel nagyon látványosan mutatják be, hogy egy apró döntés mennyire megváltoztatja az egész játékmenetet.

Jön a Battletoads új része, amiről egyelőre csak bejelentést kaptunk, szóval csak remélni lehet, hogy a klasszikus játék a hozzá illő folytatást fogja kapni.

Just Cause 4
A trailer alapján végre egy teljesen új rész lesz, ami ráfér nagyon a sorozatra, hiszen az előző részben a másodikhoz képest nem sok újdonságot kaptunk.
Megjelenés: december 4.

Gears 5
Összesen három új Gears of War játék lesz, amit egy kisebb trollkodással mutattak be. Elsőként a híres logó után egy mobiljátékot mutattak, ami Gears of War Pop néven fog futni, aztán megint becsapták a nézőket, mert csak egy szekvelt mutattak be Gears of War Tactics néven, de végül azért befigyelt az 5. rész rövid trailere is, amiben immáron női főszereplős lesz.
Megjelenés: 2019

Cyberpunk 2077
A CD Projekt RED legjobban várt játékából elsőként láthatunk egy trailert, talán jövőre már egy gameplay is belefér.

Bethesda

 

Rage 2
Trailer mellett gameplay-t is kaptunk, ami alapján tisztán érződik, hogy az első rész csak egy prototípus volt és a második rész lesz az a tökéletesített változat, amit mindenki szeretni fog.
Megjelenés: tavasszal

Az évben az összes konzolra érkezik a The Elder Scrolls: Legends, emellett Switch-re és PS4-re is kijött a Fallout Shelter.

Doom Eternal
Egy minőségi szekvel érkezik az utóbbi év legjobb játékához. A rész érdekessége, hogy a démon hentelés immáron a Földön fog történni. Biztosan szeretni fogjuk.

Jön a Prey-hez pár új mód és megjelent egy DLC is, amiben a Holdon fogunk lövöldözni.

Wolfenstein: Youngblood
Ahogy a Doomnál, most itt is csak egy spin-off részt kapunk, amiben az 1980-as évekbeli Párizsban fogunk lövöldözni. A bemutató érdekessége még, hogy immáron co-op móddal is bővül a játék.
Megjelenés 2019

Fallout 76
Az új rész egy West Virginiában játszódó online surival játék lesz, amelynek a világa állítólag 4x nagyobb, mint a Fallout 4. részében. Nem mellesleg igen ígéretes Limited Edition is fog jönni a játékhoz.
Megjelenés: november 14.

The Elder Scrolls Blades
Egy igényes mobiljáték is fog jönni, ami ismét csak azt igazolja, hogy a PUBG és a Fortnite után továbbra is egyre többen szeretnének minőségi játékokat készíteni mobilra. A Blades talán az első minőségi RPG játék lehet mobilon.
Megjelenés: ősszel

A sokat emlegetett űrben játszódó RPG, a Starfield is kapott egy extra rövid trailert, amiben a címen kívül nem sokat mutattak. Ezután pedig jött az, amire mindenki vár: The Elder Scrolls 6. Sajnos csak egy title trailert kaptunk, semmi mást, a lényeg hogy dolgoznak ezen is.

Hajnalban még a Devolver Digital is ismét elhozta a tőle megszokott fekete humoros előadását, amit különösen ajánlott végignézni, mert tényleg vicces.

Metal Wolf Chaos XD
A 2004-ben kiadott Xbox only játék immáron PC-re is érkezik remaster kiadásban.
Megjelenés: ebben az évben

A Croteam SCUM survival játéka is kapott egy új trailert és végre kiderült, hogy 2019 elején fog megjelenni a vicces és látványos My Friend Pedro ugrálós lövölde, amiben Max Payne-szerűen tudunk majd kilassítva a lehető legmenőbb poziciókban végezni az ellenségekkel.

komment