Amerikai autókázás francia módra

2016. szeptember 14. írta: eszement
Ingyen The Crew!

Bizony, eltelt egy újabb hónap és a franciák az UBI30 keretén belül egy meglepően friss, mindössze másfél éves játékkal rukkoltak elő, ami egyenesen Amerikába visz minket. A The Crew a Need for Speed és egy MMO szerelemgyereke, de nagyon erősen érezhető rajta a Test Drive Unlimited 2 hatása is, mivel a TDU-t fejlesztő szakemberek egy része tette le ezt is az asztalra.

crew_logo.jpg

MMO-nak tartják, mivel állandó internetkapcsolat kell hozzá (nem kell meglepődni, ha néhány perc inaktivitás után ki is vág), hatalmas területet lehet bejárni, emlékeim szerint 11 ezer négyzetkilométert, egy mini Amerikát napszak-váltásokkal és töltő képernyők nélkül.

fordmustangkicsi.jpg

Természetesen nincs új a nap alatt, a készítők komoly mennyiségű ihletet merítettek a Need for Speed, TDU, Driver szériából is és ezt igyekeztek egybegyúrni. Attól függetlenül, hogy végig netkapcsolat kell hozzá, van sztori, méghozzá nem is igazán rossz (Halálos Iram széria Hello!) és akár egyedül is lehet autókázni, de mint ahogy azt a neve is sugallja, mégis csak csapatban az igazi, és ahogy minden valamirevaló autós játékból, itt sem hiányozhatnak a rend éber őrei sem.

Az autók grafikájára egy rossz szavam se lehet, sajnos a fizikára már kicsit több, elég arcade lett az irányítás, szimulátor fanok ne várjanak csodákat, de nagyban megdobja az élményt egy kormány a billentyűzet helyett. És ha már billentyűzet, felejtsük el a szokásos WASD gombokat, mert különben gyorsan elkapnak már az elején. Az alapértelmezett kombináció bizony a jó öreg nyilakban rejlik. Furcsa lehet továbbá, hogy az autók egy idő után maguktól javulnak meg, ez is inkább az arcade jelleget erősíti.

A játékhoz autók és kiegészítők garmadáját lehet beszerezni, hogyha valakit nagyon megfog, ezek már nincsenek ingyen, de az alapjáték is elegendő élményt nyújt hosszú-hosszú órákra.

A The Crew-t mindenkinek érdemes most ingyen bezsákolnia, azzal viszont számolni kell, hogy ide azért nem árt egy jó középkategóriás vas (I5, 8GB ram, GTX 670 illetve azzal egyenértékű Radeon), hogy élvezhető is legyen.
Az utolsó DLC, a Calling All Units november 29.-én várható, a folytatása a Wild Run pedig már megjelent, tehát ha valakinek bejött a stílus, akkor még bőven tud találni még több kihívást ezekben.

maxresdefaultc.jpg

Beszerezni a szokásos helyről lehet. Siessetek, mert az ajánlat csak egy hónapig él!

JÁTÉK!

Tippeld meg a következő játékot, amit az Ubisoft ingyenessé fog tenni, (itt a poszt alatt vagy a Facebook oldalunkon) és a helyes megfejtők között értékes Uplay játékot sorsolunk ki. Nem csak a széria érdekel (ha van), hanem a pontos cím is!

A választható nyeremény pedig: Tom Clancy's Splinter Cell® Blacklist vagy a Far Cry 3.

3 komment