A Uplay következő ingyen játéka: Rayman Origins

Az Ubisoft következő ingyenes játéka nem más, mint egy újabb klasszikus, a híres Rayman széria egyik darabja, a Rayman Origins.

raymanlogo.jpg

A Rayman alapvetően egy hagyományos kétdimenziós platformjáték volt, ami óriási sikereket ért el a maga idejében. Egyike volt az első olyan játékoknak, ahol egy mókás figurával kellett menni, aki csak az öklét használta, és bár több pofon csattant el, mint egy Bud Spencer-Terence Hill filmben, mégis vér és erőszakmentes tudott maradni. Szinte minden létező akkori platformra megjelent és óriási sikereket aratott az egyéni pályákkal és a mókás főgonoszokkal. Majd ezt követte négy évvel később a második rész, ahol mindenki meglepetésére Rayman és a környezete már teljesen 3D-ben pompázott, akárcsak a folytatásban, a harmadik részben.

raymanclassic.jpg

Évekkel később viszont a Ubisoft visszatért a gyökerekhez (ahogy szinte mindenki a 2010-es évek elején) és elkészítette a negyedik részt, a Rayman Originst, ami újra egy kétdimenziós platformjáték lett. Itt már kiemelkedően fontos a csapatmunka, ugyanis Rayman a barátaival tért vissza, hogy újabb kalandokban vegyenek részt és természetesen lepofozzák az ellenséget :)
Bár 5 éves ez a rész is, de a grafikáján ez nem látszik, a rajzolt/animált világ most is megállja a helyét, a helyszínek változatosak és az egész játék szórakoztató kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A történetét nem is lövöm le, mert mindjárt az intro alatt ki is derül; a sztori sosem volt hangsúlyos ebben a szériában. Az irányítás is a klasszikus vonalat követi, az egérnek itt nincs haszna (gamepad ajánlott) és természetesen egyedül is lehet játszani, de csapatban az igazi élmény, ahol mindenkinek más képességei vannak.

Említésre méltó még a Raving Rabbids széria is a Rayman franchise-on belül, azonban az már nem platform, hanem minijátékok sorozata a Mario Party mintájára. A teljes széria bátran ajánlható kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Itt egy videó az összes részről:

Beszerezni a szokásos helyről Uplay account birtokában lehet.

Na mi lesz a következő ingyen játék? :) A helyesen tippelők között játékokat sorsolunk ki.

1 komment