Steam Summer Sale 2016 - Indie ajánló

Senkit se keserítsen el a kánikula, itt a Steam Summer Sale! Kezdjük a megszokott ismertetővel azoknak, akiknek még nem volt szerencséjük eme neves eseményhez és azoknak is, akik az évek során figyelemmel követtek ezeket, hiszen történt némi változás az akciózás terén.

summer_sale_2016.JPG

Csütörtök estétől egészen július 4-ig tart az akció, a télihez hasonlóan nincsen se napi, se villámakció, a jelenlegi akciós árak fixen tartanak az akció végéig. Ez egyrészt kellemes lehet azoknak, akiknek gondot okozott a napi vagy a 8 óránkénti akcióvadászat, nézni hogy mikor jön ki a vágyott játék vagy akik viszonylag hamar lecsaptak a kívánt játékra, de aztán későbbi akciózásban még nagyobb akciót kapott. Ennek most vége, nincs tovább. Nincs semmi meglepetés, az van, amit láttok az oldalon és kész. Másrészt pedig van rossz oldala is, hiszen a várakozás varázsa teljesen elveszett, nincs miért nézni mindennap az oldalt és természetesen a kiadók se mentek le drasztikusan az árakkal az egész hétre, inkább az aranyközepet keresve a hétköznapi leárazásos árakkal dolgoztak.

ori_and_the_blind_forest.jpg

Ahogy mindig, most is akadnak gyöngyszemek és hogy könnyebben át lehessen látni a rendszert, szokás szerint itt a játéknapló listája a legjobb indie játékokkal:

ayo ajánlata:

DEADBOLT: lopakodó fanoknak egy jófajta oldalnézetes akció-settenkedő pixeljáték, valahol a Hotline Miami és a Gunpoint között helyezkedik el.

Firewatch: Az év egyik legjobban sikerült indie alkotása, ami sajnos a mai tendenciát követi, azaz minden rendben van vele, csak eszméletlen rövid -> 50% vagy nagyobb akcióban érdemes zsákolni.

The Flame in the Flood: Túlélő-kaland játék varázslatos grafikával és hangulatos zenével.

SUPERHOT: Innovatív FPS játék, amiben az idő csak akkor telik, ha mozgunk. A játék műfaj teremtő és rendkívül addikt, az egyetlen baja, hogy rövid. -> 50% vagy nagyobb akcióban érdemes zsákolni.

SteamWorld Heist: A SteamWorld világ második része, ami a Nintendo konzolok után PC-re is kijött ismét. A játék kinézetileg követi az elődjét, ámde ebben a bányászat helyett a harcokon van a hangsúly. A játék viszonylag új cím, ezért minimálisan akciógyanús, de azért érdemes figyelni rá a későbbiekben.

Samorost 3: Az Amanita Design legfrissebb játéka, amit minden point and click rajongónak kötelező egyszer végigjátszani. A játék egy kicsit borsos árral indított (20€), miközben olyan 5-7 óra gameplay-t ígér, szóval szigorúan komolyabb akcióban érdemes zsákolni. -> 50% vagy nagyobb akcióban érdemes zsákolni.

Portal Knights: Kraftolj, építs és kalandozz egy random-generált világban! A játékot sokan a Minecrafthoz és a Terrariához hasonlítják, de igazából ez egy sandboxon játszódó kaland játék RPG alapokon. Nagyon jó cucc, rengeteg a kontent és az alapára se elszállt, kifejezetten ajánlott.

3001342-portalknights_announcescreens_23_crafting.jpg

War for the Overworld: Sokan próbáltak már a Dungeon Keeper nyomdokaiba lépni, de senkinek se sikerült olyan jól, mint a War of the Overworldnek. Ha szeretted a DK 1-2 részeket, akkor ezt mindenképp be kell szerezned.

SamuelDivinium ajánlata:

Salt & Sanctuary: Nehézség, történet, mechanika. Minden megtalálható benne, amit a Dark Soulsban szeretünk. Ezek a tulajdonságok kétdimenziós platformer alapjaira építve kerülnek tálalásra, kiválóan kiforrott kivitelezésben. Ne hagyjátok ki!

Brushwood Buddies: Méltatlanul figyelmen kívül hagyott indie játék, ahol minimális random generáció mellett nehezebbnél nehezebb puzzle feladványok várnak ránk. A pályák egymásra épülnek, amit az előző pályán kínkeservesen összeraktál azt a következő szinten magától értetődőnek tekinthető lesz. Olcsó ára mellett ez is kihagyhatatlan, kávészünetre tökéletes.

Human Resource Machine: Játszva programozást kedvelők figyelem! Aranyos grafika mellett homlokgyöngyöztető feladványok keretében, assembly-szerű nyelvet felhasználva kell helytállnunk az elénk táruló feladatokkal szemben. Humoros, jól megszerkesztett játékról beszélünk ismerős fejlesztőktől.

Hand of Fate: Az Osztó még mindig nem alszik. Korábban is ajánlottam már ezt a játékot, ami az RPG a tabletop játékok és a brawler genre elemeit ötvözi, és ugyancsak felhívnám a figyelmet rá most is. Azóta kiegészítővel is bővült a repertoár, így még mélyebb játékélményt biztosít. Ára kicsit borsos, de ezért is vannak a leárazások.

hand_of_fate.bmp

Aquaria: Nem egy mai darab, de kifejezetten időtálló. Egy mai szemmel is gyönyörű metroidvania játékról van szó káprázatos vízalatti látványvilággal. Amikor pedig felcsendül a játék zenéje, az ember karja is libabőrös lesz (az enyém legalábbis biztosan). Steamen egy felhasználó a profilján maximum 4 játékot ajánlhat egyszerre, nekem ez az egyik… Mindenki vonja le a következtetéseket ebből.

M3sh ajánlata:

Life is Strange: Miután megkaptam az első epizódot, azonnal végigjátszottam, és tudtam, kell a teljes történet. Gyönyörűen kidolgozott játékról van szó, mind történetben, mind grafikában. Aki szereti az interaktív történettel rendelkező játékokat, azoknak 50%-os, vagy nagyobb akció esetén kötelező darab!

Stardew Valley: Avagy Harvest Moon tökéletes verziója PC-re, ami az év egyik legjobb indie játékával nőtte ki magát, kiemelten ajánlott.

Parkitect: Aki ismeri és szereti a RollerCoaster Tycoon első és második részét, az hamar beleszerelmesedik ebbe a játékba. Igazán beilleszkedik a sorba, még akkor is, ha “csak” Early Accessben elérhető. az eredeti 18 EUR-os ár lehet, hogy soknak tűnik, viszont ha kapna egy leárazást, instant buy lenne.

The Witness: Szavak, utasítások nélküli logikai feladványok teljesítése nem kis kihívásnak ígérkezik. Mindezt egy olyan nyugodt, zen környezetben, hogy azt elhinni is nehéz. Egy Open Wolrd Puzzle játék, érdekesnek ígérkezik. Ehhez viszont sajnos egy igen magas ár is párosul, így nagy akció esetén ajánlott a vásárlás.

A Steam garantálja, hogy nem fogunk csalódni: ha bármelyik játékkal bármi problémád van (nem tetszett, nem indul el stb.) és kevesebb, mint 2 órát játszottál vele, akkor könnyedén vissza tudod kérni a pénzed.

Ha ez még nem volna elég, akkor itt olvashatsz a régebbi ajánlókat:
Steam Autumn Sale 2015
Steam Summer Sale 2015
Steam Autumn Sale 2014
Steam Summer Sale 2014
Steam Autumn Sale 2013
Steam Summer Sale 2013
Steam Autumn Sale 2012

komment