Mortal Kombat X Kombat Kast: Triborg

A mostani Kombat Kast az ESL MKX Pro League verseny egy kisebb részlete volt csak, így a szokásos egy-másfél óra részletes bemutató helyett 25 perces gyorstalpalóra futotta.

Ami viszont igazán kárpótolhat minden rajongót, hogy a Kombat Pack 2 első karakterbemutatója talán az egyik legjobban várt karakterrel kezdődött, aki nem más, mint a Triborg.

triborg_sektor_cyrax.jpg

Triborg egy olyan DLC szereplő, ami óriási űrt pótol az MKX-ben, hiszen a robotok az MK3-tól kezdve az egyik legkedveltebb karakterek közé tartoznak. Most egy karakterben, három stílusként kapjuk meg őket és még egy ráadást, de ne szaladjunk ennyire előre; egy biztos, a PC-sek igazán szomorodhatnak, Triborg az egyik legjobb karakter lesz az MKX-ben.

Elsőként Sektort mutatták be az új The Pit pályán, ami a jelenlegi random választó helyét foglalta el a pályaválasztó képernyőjén. A kérdőjel a két sor közé került, így simán lehet, hogy akkor ez volt az utolsó extra pálya.

sektor.jpg

Kezdésként Sektor jólismert alapmozdulatait mutatták be: missile (egyenes rakéta), EX verzió, Back Rocket (függőleges) és fajtái front-mid, back.
Természetesen mindenki kedvencei a Teleport Uppercut, a Homing Missile és a Flame Burner is helyet kapott. A Flame Burner EX verziója mindkét oldalra oda tud pörkölni, ami amellett, hogy hasznos, igen látványos, illetve kapott egy Air Dash mozdulatot is a levegőben, amivel még inkább rányomulhatunk az ellenfélre.
Sektor a régi részekhez megfelelően egy speed-zoning karakter, tehát messziről sakkban tudja tartani a másikat, de közelharcban is ott van a topon.
Ami még egyedi a Triborg karakterben, hogy annyira elkülönül a három stílus, hogy minden stílusnak vagy karakternek, ha jobban tetszik, egyedi X-Ray kezdése van. Sektor X-Ray.

A következő karakter Cyrax volt. Szintén a klasszikus mozgásokkal kezdték: Bomb front-mid-back, EX verzió azonnal robban, majd Teleport, Air Grab, Buzz Saw (a jó öreg gyilkos penge) és persze a zöld háló, azaz Net. Egy-két extrát ezekkel a mozdulatokkal is mutattak, például a Buzz Saw EX egy ideig a levegőben tartja a másikat, így komoly kombóknál hasznos lesz.
A klasszikus mozdulatok mellett bemutatták az Air Bomb képességet. Ez teljesen átírja az eddig ismert Cyrax karaktert, hiszen immáron nem csak a földre helyezhetünk bombákat, hanem különböző helyen a levegőben is.
Cyrax egyike volt az MK9 legerősebb karakterinek és ezek után azt tudom mondani, hogy az MKX-ben is tuti oda fog verni mindenkire. Baromi menő lett.

cyrax.jpg

Utolsóként nem más maradt, mint az egyik kedvenc karakterem, Smoke. A karakter kidolgozása nagyban eltér a többitől, szinte már terminátor-szerű karakter lett, akiben egyaránt megvan a robot Smoke és a human Smoke képességei; na és nem mellesleg eszméletlen jól néz ki.
Elsőként a látványos Spears mozdulatot mutatták be, amivel pókszerűen körbefoghatjuk és magunkhoz húzhatjuk a másikat és ennek EX verziójához még elektromosság is társul.
A klasszikus Smoke Bomb, Air Throw, Teleport, Invisible képességek az MKX-ben is elérhetők lesznek, továbbá kombóban is el tud tűnni Smoke, ráadásul más speciális mozdulattal is össze lehet ezt kötni, ami nem kicsit volt menő a bemutatóban.

smoke.jpg

Ezután szokásos 1vs1 meccseket toltak Sektorral és Cyrax-szel, hogy megmutassák, miket is tudnak ezek a robotok élőben.
A meccsen láthattunk Sektortól egy Brutality-t, majd Cyrax Brutality-t, X-Ray-t és Death Machine névre keresztelt Fatality kivégzést is.

A bemutató végén még kicsit beszéltek az MKX rendszerről, aztán az elköszönés előtt még egy pillanatra visszavették a gamepadet, hogy megmutassák a kedvenc robotjukat.
Ő nem más, mint személyes kedvencem, Cyber Sub-Zero. Igen, a hír igaz, Triborg valójában nem három, hanem négy robot karaktert tartalmaz.
Sajna csak pár másodperces ízelítőt kaptunk és egy jegyet a hype vonatra. Hamarosan jön a következő Kombat Kast, addig is sziasztok!

komment