Kevesebb IAP, több szórakozás.

2016. január 18. írta: ayo
Cut the Rope: Magic

A Cut the Rope legújabb részében ismét a kis zöld haverunkat, Om Nomot kell megetetni édességgel és ahogy az alcím is jelzi, most minden a varázslatról fog szólni.

A játék egy varázskönyvben meséli el Om Nom kalandját a gonosz varázslóval, aki szintén az édességünkre vadászik. A pályákat ebből a varázskönyvből tudjuk kiválasztani és szokásosan a három csillag begyűjtése a cél. Nekem nagyon tetszett, hogy a pálya teljesítés és a csillagok összeszerzése nincs időhöz kötve, így még inkább a logika maradt az előtérben és nem az ügyesség.

cut-the-rope-magic-cover.jpg

Minden egyes fejezetben (jelenleg 5) egy új lény alakját kapjuk meg speciális képességként, az elsőnél madárra tudunk változni, majd ez bonyolódik olyan extra karakterekkel, mint a szellem vagy az egér és persze ezek kombinációjával. Ezeket jobban nem szeretném részletezni, hogy mindenkinek megmaradjon a felfedezés élménye, de annyit mondhatok, hogy szinte mindegyik fejezet teljesen új szemszögből mutatja be a jól ismert játékmenetet.

Fontos megemlíteni, hogy a Cut the Rope: Magic szerkezetileg változott. A mostani részben érződik, hogy a klasszikus érzést akarták visszahozni és nem csak egy fejőstehént kreálni unalmas és gyengébb kivitelben (lásd: Cut the Rope 2), de sajnos nagyon úgy néz ki, hogy képtelenek kiadni egy korlátozásoktól mentes játékot.

Félni azért nem kell, mert mindössze egyetlen korlátozást raktak bele a játékba. Egy bizonyos cukorka mennyiség után a karakterünk hasa tele lesz és nem bírja folytatni az édességzablást, így csak egy bizonyos idő után folytathatjuk a játékot; azaz mondhatjuk úgy is, hogy adott életünk van, ami idővel visszatöltődik.

A játékba ezenfelül még beraktak kristályokat, amikből segítséget vehetünk. Ez nem korlátozás, csak egy kis cheat azoknak, akik még soha se láttak  ilyen játékot, szóval erre nem hiszem, hogy bárkinek szüksége lesz. Amit viszont érdemes tudni a segítségekről, hogy konkrétan megcsinálja helyettünk a pályát, tehát csak a legvégső esetben kérjetek segítséget, mert akkor oda a pálya varázsa.

cut-the-rope-magic-screens.jpg

Na de mielőtt még mindenki elfogadná a tényt, hogy korlátozást tartalmaz a játék, mondanám a jó hírt: van egy teljesen ingyenes verzió is! A lelkes olvasók biztosan hallottak már az Amazon Undergroundról.
Az Underground "Actually Free" jelzés annyit tesz, hogy az innen ingyenesen letöltött Cut the Rope: Magic és egyébként az összes Cut the Rope rész ténylegesen ingyenes verziók, semmilyen mikrotranzakciót nem tartalmaznak.

Az Underground verzióban nincs élet korlátozás, nincs kristály és dögivel fogjuk kapni a segítséget is. Ami még érdekes, hogy itt valamiért minden ötödik próbálkozás után követeli, hogy használjunk segítséget, de ezt egy vissza a térképre és újbóli pályaindítással könnyedén kikerülhetjük.

cut-the-rope-magic-screenshots.png

A Google Play verziós mikrotranzakció és az életkorlátozás nem zavaró, de én azért azt mondom, hogy a maximális élvezetért érdemesebb az Undergroundról leszedni.
A korábbi részekhez hasonlóan a Magic-hez is ígértek ingyenes frissítéseket, amelyek 1-1 plusz fejezettel fogják kibővíteni a jelenlegi játékot, tehát érdemes megtartani az appot kipörgetés után is.

cuttheropemagicreview.jpg

A Cut the Rope: Magic ismét megmutatta, hogy kell minőségi játékot legyártani: könnyed, szórakoztató, ötletes, aranyos, szép és elfut a gyengébb telefonokon is.
Nem egyszer csalt mosolyt az arcomra egy-egy pálya ötletessége és megoldása, remélem nektek is hasonló élményekben lesz részetek, jó mókát!

A cikk az Android verzió alapján készült, az iOS verzió 0.99 euró és eltérő fizetős kiegészítőket tartalmaz.

Google Play | iOS

A mikrotranzakcióktól mentes változat beszerzése az Amazon Undergroundról:

1. Regisztrálj az amazon.com-on fake US címmel.

2. "Vedd" meg a játékot. Bármi probléma esetén állítsd át a country settings-et US-re (settings fül).

3. Töltsd le az Underground alkalmazást.

4. Jelentkezz be, a library-ben ott fog várni a játék - ha mégsem, akkor szinkronizáld.

2 komment