A film

2015. november 06. írta: ayo
Dead Rising - Watchtower

Halloween alkalmából belebotlottam a Dead Rising széria viszonylag friss filmadaptációjába és mivel ilyenkor inkább a könnyedebb filmeket preferálom, ezért úgy gondoltam, hogy adok neki egy esélyt elvégre a Dead Rising 3-ban is a filmes hangulat tetszett a legjobban.

dead_rising_the_movie_2.jpg

És hogy milyen lett? Igazából pozitív csalódás volt, semennyivel sem lett rosszabb, mint egy átlagos zombis film, az IMDB-n 5,2 pontot kapott, ami tényleg egy átlagos zombifilm szintjének mondható és tényleg nem lett annyira rossz, ahhoz képest, hogy videojáték alapján készült. Tény, hogy én az a fajta mazochista vagyok, aki az összes Resident Evil filmet is látta, miközben a közepes minőség csúcsától folyamatosan a ZS kategóriáig esett vissza, de a Dead Rising film igazi felüdülés volt minden szempontból, nem volt benne semmi gyenge momentum vagy ha stílusos akarok lenni, maximális fájdalom (Max Payne), mint egyes borzadályokban.

A film látványa és fényképezése korrekt volt, nem éreztem, hogy béna összedobott valami a rajongóknak. A történet, ahogy a zombis filmek többségében, a szokásos, azaz vannak katonai és politikai erők, hatalomvágyó gonoszok és persze valami vírus, amitől mindenki zombi lesz. Ha játszott valaki bármelyik Dead Rising résszel, az nagyjából ismerni fogja a történetet, mivel a többi komolytalan adaptációval szemben, képesek voltak az eredeti történetet rendesen filmre vinni. Aki nem játszott vele, annak viszont egy jó hír, hogy teljes mértékben érthető és szinte mindent meg lehet tudni a játékról és a hangulatáról; egyfajta kedvcsinálónak is tökéletesen működik, mivel a film egyik érdekessége, hogy teljes mértékben a játékot vették alapul. Ezt olyan szinten tették, hogy van néha FPS nézet, fegyvereket kell kraftolni, amik csak egy ideig használhatóak és megannyi játékelemre való utalás, mint például az egyik kedvencem, a Lego fej. Néha tényleg olyan, mintha fogták volna a játékmenetet és 1:1-be portolták volna filmre. Ahogy a játék, úgy a film se veszi komolyan magát, vannak vicces jelenetek, brutális zombigyilkolások, szóval minden, ami el kell a stílusban.

dead_rising_the_movie.jpg

Aki szerette a legváltozatosabb fegyverekkel vidáman gyilkolni a zombikat a játékban vagy csak szeretne egy könnyed zombis filmet, akkor egyszer nyugodtan üljön le elé, nem fog csalódni.

 

komment