A Bud Spencer és Terence Hill páros végre a játékipart is meghódíthatja!

2015. október 23. írta: Sirandrish
Schiaffi & Fagioli

budspencer7.jpg

Bambinó és Trinity avagy Bud Spencer és Terence Hill! Valakinek be kell őket mutatnom? Nem hiszem! A két sztár a 70-es és 80-as években voltak a legaktívabbak és ezekben az években számtalan filmmel örvendeztették meg a nagyérdeműt! Nem sokszor mondhatok ilyet, de most van rá lehetőségem: szerencsére Magyarországon élek, ahol a mai napig hatalmas kultusz övezi e két legendát. Nincs ünnep nélkülük, aminek én kifejezetten örülök. Sok más rajongó mellett én is legalább 20-szor láttam már a filmjeiket és mégis le tudok eléjük ülni bármikor.

De térjünk rá a lényegre, ugyanis hála egy lelkes olasz játékfejlesztő csapatnak, immáron a játékipart is meghódíthatja kedvenc párosunk. Nem kell hatalmas költségvetésű AAA címre számítani, de a rajongókat ez a legkevésbé se érdekli. Egy pixel art grafikájú oldalnézetes alkotásról van szó, ahol mi is lenne a feladatunk, ha nem a nagy nyaklevesek kiosztása kedvenc hőseinkkel.

budspencer2.jpg

A készítők Az ördög jobb és bal keze című filmet vették alapul, nem véletlen tehát a western környezet és a zene, ami konkrétan a filmből van. Sajnos jelenleg csak a demo érhető el, ami kb. 2 perc alatt végigvihető, de már legalább kaptunk valamit. Mindenképpen szeretném még megemlíteni, hogy játék már most támogatja a co-op lehetőséget, ráadásul a régi időket idézve, akár ketten is játszhatunk egy billentyűzetről egy időben a szokásos controller támogatások mellett.
A Schiaffi & Fagioli! jelenleg olasz nyelvű, de reméljük a teljes verzió kap egy angol feliratot. Biztos vagyok benne hogy ha megjelenik akkor sokak leülnek majd elé, már csak a hihetetlen hangulata és persze a nosztalgia miatt. Mi is lehet annál jobb mikor vállvetve küzdünk a rossz fiúk ellen a legjobb barátunkkal? Ugye hogy semmi? :)

A készítőknek pedig stílszerűen csak annyit üzennék hogy "Mindent bele fiúk!"

A játékot az IDDQD blogon fedeztük fel.

5 komment