Nyomás vissza az ágyba

2015. szeptember 23. írta: csehla
Back to Bed

Jelen tesztünk alanya első pillanatban egy nagyon egyszerű kis point 'n click játéknak tűnhet, ám ha elindítjuk a programot, és belecsöppenünk ebbe a megelevenedett Salvador Dali festménybe rögtön másképp fogjuk látni a helyzetet.

backtobed_01.jpg

Történetünknek két főhőse van, az egyik Bob, aki narkolepsziában (alvászavarban) szenved és emiatt a legváratlanabb helyzetekben bóbiskol el. Hogy ne essen baja, az elméjéből előbukkanó őrangyala, Subob segít neki, akit pedig mi fogunk irányítani egérrel, vagy jobb esetben kontrollerrel. Célunk az, hogy Bob-ot biztonságban eljuttassuk az ágyába, ám ez nem lesz mindig egyszerű feladat. Először is bonyolítja a dolgokat, hogy Bob egyenes vonalban halad, és ha eléri a pálya szélét, bizony nagyon gyorsan lepottyan a mélybe.

backtobed_02.jpg

Ezt megelőzendő jövünk mi a képbe, és egy hatalmas almát felkapva egyfajta akadályt rakunk le társunk elé. Ám ekkor jön a csavar, ugyanis Bob mindig magának jobbra fogja folytatni útját, ezzel is kicsit nehezítve dolgunkat. Ha ez nem lenne elég, a játék előrehaladtával nem csak a pálya szélétől kell óvakodnunk, hanem pl. őrjáratozó óráktól, kutyáktól vagy épp a vonatsíntől is, mivel ha összefutunk velük azonnal felébredünk, és kezdhetjük elölről a pályát, ezzel ellentétben viszont ha leesünk, az addigi változtatásaink a pályán megmaradnak, tehát viszonylag megbocsátó a játék.

backtobed_04.jpg

Hogy ne legyen hamar önismétlődő a játékmechanika, néha olyan újdonságokkal is találkozhatunk, mint pl. "portálok", aminek működését remélem egyetlen játékos olvasónak sem kell bemutatnom, illetve olyan földből kiálló kémények, amik olyan erős levegőt fújnak ki hogy szegény főhősünket is irányváltoztatásra kényszerítik. Ha végigverekedtük magunkat az extrémebbnél extrémebb pályákon, ahol néha a falra is fel kell másznunk, továbbhaladásunk céljából megnyílik előttünk a Nightmare mód, ami még nehezebb kihívásokkal színesíti a néha amúgy sem egyszerű játékot.

backtobed_03.jpg

Steamen 5,5€-ért vesztegetik, amennyit szerintem bőven megéri ez a kis játék, de most épp heti akcióban van, tehát csak 2,8€-ba fáj szeptember 28-ig, ennyiért pedig már tényleg ajándék ez a program.

2 komment