Mortal Kombat X - Goro, Kenshi és Sonya Blade

Az elmúlt napokban csak úgy özönlöttek az újabbnál újabb hírek az egy hét múlva megjelenő Mortal Kombat X-ről, kezdjük is az elején.
Elsőként bemutatták a Briggs Family-t - azaz Jax visszatér és hozza magával a lányát is. Ezt egy igen látványos trailerben össze is foglalták nekünk.

Újabb trailer készült szintén a System of a Down régi nótájára, a jó öreg techno már teljesen eltűnt a sorozatból.

A szokásos Mortal adások mellett szombaton az AmazonGames-nek is volt egy speciális streamje, ami sajnos nagyon gyengére sikeredett, viszont majdnem egy óra játékmenet mellett elsőként láthatjuk Gorót, mint játszható karaktert (1 óra 10 perc körül).

Tehát érdemes belenézni, de bevallom én képtelen voltam végignézni, egyszerűen zavartak a hangoskodó üvöltözéseik és Tyler is csak lenyomta a meneteket, nem foglalkozott komolyabban a részletekkel.

A nyolcadik adás főtémája a mobil Mortal Kombat X változata volt, amiről szerencsére sok érdekeset tudtak mondani és még én is végig tudtam nézni annak ellenére, hogy teljesen hidegen hagy ez a téma.
A mobilverzió az Injustice alapján fog működni, ingyenes kártyaalapú játék lesz mikrotranzakcióval. Ebben a verzióban is lesznek Factionök, de ami érdekes, hogy a rendes és a mobil verzió össze lesz kötve. Tehát pontokat, extra feloldható dolgokat akár utazás közben a mobilunkkal is tudunk szerezni. Érdemes lesz mindenkinek legalább egyszer kipróbálni a mobilon is, mivel két darab skin csak a mobilverzió által lehet feloldani a rendes játékban. A két extra skin Johnny Cage Ninja Mime és Jax Brigss Farmer öltözete. Emellett bemutatták a kivégzések menetét mobilon, ami leginkább interaktív Quick Time Eventeknek felel meg.
Összesítve nem rossz dolog lesz, én nagyon ellene vagyok az ilyeneknek, de a pár bemutató és extra dolog meg hozta a kedvemet hozzá.

A mostani videóban először láthattuk a karakterválasztó képernyőt az összes karakterrel. Nagyjából erre lehetett számítani, ha valaki követte az adásokat, de most már nem kell találgatni vagy reménykedni, ez már hivatalos.

Az első karakter a már bemutatott Takeda faterja Kenshi volt. Ahogy már megszokhattuk ez egy családi rész, ahová mindenki elhozza a gyerekét és az ismertebb karakterek már vén motorosok. Kenshi karaktere az MK9 alapjaiból épül fel, szinte minimálisan kapott új tulajdonságokat inkább csak a meglévőkkel variáltak.

A Balanced stílusban a szokásos távoli sklikkelet tudja szellem animáció kardozással egy két közeli vágás és lökéssel megtoldva, de többnyire ez a klasszikus Kenshinek felel meg.

Possessed változatban démoni kardot kap, amellyel egy ősi démon harcost tudja megidézni bámulatosan szép animációkkal - szintén ez is távoli támadásokból áll. Ebben a stílusban azért van pár új képessége is, mint a közelről forgó támadás idézés, teleport támadás idézés és Kenshi maga is tud felülről teleportálni. Itt láthattunk az X-Ray mozdulatát.

Kenjutsu stílusban le kerül a kötés a szeméről és inkább közelebbi támadásokban lesz jobb. Itt több szerepe lesz a kardjának, amelyek komoly speciális támadásokat tud bevinni plusz előjönnek a klasszikus lélek-kardos támadásai is. Emellett képes közelről felütni és kapott egy Ermac-hez hasonlítható levegőbe emelés mozdulatot, amit átdobással fejezhet be vagy földre dobással kiütheti pár másodpercre az ellenfelet plusz szert tett egy látványosabb kaszaboló mozdulatra, ami szerintem nagyon hasonlít a régebbi részekből Kung Lao Broadsword egyik mozdulatára. Végül bemutatták a kivégzését.

A másik karakter a már beharangozott Sonya Blade volt. Sonya soha sem volt központi karakter és most sajnos ebben a részben szinte két helyet is elfoglal (Cassie Cage) más érdekesebb karakter rovására.
Alapképességben nem sok változást kapot, minden klasszikus mozgása egy kis extrával itt is megtalálható.

A Covert Ops stílusban az ellentámadásokkal tudunk operálni. Különböző támadásokat tud kivédeni és azokból tamadást kezdeményezni. Alapvetően egy szépen felfejlesztett Sonya karaktert kaptunk, aki végre kapott egy normális X-Ray-t - MK9-ben simán nyerte a legbénább X-Ray díját.

Demolition változatban előkerül a gránát, ami Strykerrel ellentétben ez sokkal taktikusabb. Egyszerre csak három darab gránátot tud használni, ezekből két fajta van: robbanó vagy kábító. A gránátokat a combjánál tartja, amit érdemes figyelni mivel ott jelzi, hogy pontosan mennyi van még nálunk. A gránátot drón-idézéssel tudjuk újratölteni. Továbbá ezeket fel tudjuk előbb is robbantani, mint hogy célt érnének plusz lehet vele fekvésből is támadni - ez szintén komoly counter-attacknak minősül.

A Special Forces a drónnal való taktikázásról szól. A drón megidézése után két fajta parancsot tudunk kiadni: hőkövetős sokkolós lövés vagy kamikaze támadás.

Ez követően egy új pályán a Sky Temple-ön nyomtak három izgalmas meccset Kenshi Vs Mileena karakterekkel. Majd jött a szokásos Derek Vs Tyler meccs, azaz D'Vorah Vs Ferra/Torra.
Végül megemlítettek egy újabb fontos infót a Factionökről: Faction váltás esetén csak az adott Factionben található és feloldott Killeket használhatjuk. Tehát ha az egyik csoportban van egy jó kivégzés, de mi átmegyünk egy másikba, akkor hiába oldottuk fel, nem tudjuk használni, csak ha visszalépünk. A következő csütörtöki streamben Briggs Family-t fogják részletesen bemutatni, kedden pedig érkezik a játék, hurrá!

A teljes streamet itt tudjátok megnézni:

komment