Hyrule: Total War

A Medieval 2: Total War: Kingdoms és a Zelda világ egyesítéséből született a Hyrule: Total War. A Zelda franchise hivatalosan a mai napig nem volt még Nintendón kívül más platformon, főleg nem egy stratégia játékban. Én nagyon nagy Zelda fan vagyok, de bevallom, a Total War részek annyira nem fogtak meg egészen eddig.

hyrule total war.jpg

A játékmenetet természetesen a Total War stílusában csinálták meg, de az összes karakter és a grafika nagy része a Zeldából merít. A játékot tolhatjuk egyedül kampány módban vagy akár multizhatunk is. A Zelda univerzumból már jól ismert fajokkal lehetünk (Goron, Zora, stb. összesen: 19) és rajtunk áll majd, hogy mi lesz Hyrule végső sorsa. Nekem hihetetlenül tetszett zelda-stílusban stratégiát játszani, Ganondorf seregével leigázni a tündéket vagy épp a Hyrule királyságot védeni. Minden fajnak egyedi küldetése van és folyamatosan ígérnek újabb küldetéseket. Legutóbb a Great Sea: Total War extensiont jelentették be, amely a The Wind Waker, a Phantom Hourglass és Spirit Tracks részekből fog állni.

Ezeket felsorolva szerintem egyértelmű minden rajongónak, hogy egyszer mindenképp érdemes ránézni. Azt nem mondanám, hogy csak ezért megéri beruházni a Total War pakkra, mert messze nem tökéletes a mod. Engem például párszor kidobott az asztalra játék közben, szóval nem árt minden kör után nyomni egy mentést. A játékhoz szükséges a Medieval 2: Total War és Kingdoms kiegészítő, plusz az ingyenes Hyrule Total War mod.

A Medieval 2: Total War + Kingdoms ezen a linken vásárolható meg:
http://store.steampowered.com/sub/460/
Az ingyenes mod ezen a linken érhető el:
http://www.moddb.com/mods/hyrule-total-war/downloads

komment