Estranged: Act I

A költségkímélő szórakozásra vágyóknak itt egy remek lehetőség, egy HL2 mod keretein belül az Estranged: Act I. Azok is örülhetnek, akik magyar felirattal szeretnek játszani, mert bizony azzal is rendelkezik ez a játék. Kis felfedezés, kis logika, kis lövöldözés, erről szól, ez a lényeg.

A sztori viszonylag egyszerű: hajótörést szenvedünk, és egy szigetre kerülünk, ahol élő és holt akadályokon kell keresztülverekednünk magunk csak azért, hogy a végén… történjen valami röhejes velünk. Az utazásunk közben néha-néha meglepően jól sikeredett pályarészekre bukkanhatunk, ami remekül tükrözi a játék potenciáját. A szintek változatosak, több helyen meg mertem volna esküdni, hogy a Mirror’s Edge egyik épületében jártok.

Sajnos a logikai feladványokhoz inkább csak józan paraszti ész kell, nem pedig 140-es IQ, ami miatt könnyen és gyorsan lehet haladni. (Kivéve akkor, amikor tervezési hiányosságok miatt nem tudja az ember mit kell csinálni, de ez legyen a legkisebb bajunk.) Nekem a darus szakasz esett kicsit nehezemre, kiderült ugyanis, hogy a létrára nem tudok felmászni (több ugrálási kísérlet és halál után), csak E-vel használni.

Estranged Act I.jpg

A zene és a szinkronhangok is elég jóra sikeredtek, én kifejezetten a doki hangjával voltam megelégedve. A játék hangulata egyébként alapjában véve komoly, de azért a harmadik fejezet vége felé közeledve mégis tettek bele némi humort, hogy derült arccal hagyjuk ott a játékot.

Akinek van egy szabad órája, annak kifejezetten ajánlott darab, remélhetőleg lesz folytatása és nem merül a feledés homályába a történet folytatása.

A játékot itt szerezhetitek be:
http://store.steampowered.com/app/261820/
A hivatalos oldal pedig:
http://www.iamestranged.com/

2 komment