Risk of Rain

Ha roguelike indie játékról van szó, akkor azt általában nehéz elrontani. The Binding of Isaac a Spelunky vagy akár az FTL is mind nagyszerű játékok lettek és a Risk of Rain esetében sincs ez másképp.

Risk of Rain.jpg

A Risk of Rain tulajdonképpen egy 2D-s Terraria szerű pixelvilágban játszódó, főként lövöldözésre és gyűjtögetésre fókuszáló akciójáték. Kezdéskor még csak egy karaktert irányíthatunk, akivel a feladatunk, megtalálni a teleportot és aktiválni. Aktiválás után minden irányból özönleni fog ránk az ellenfelek sokasága, és velük együtt egy mini boss is. Ha őket legyőztük, továbbmehetünk a következő pályára. Ez egyszerűnek hangzik, bár a játék néha olyan lehetetlen helyzeteket teremt, melyekből képtelenség élve kijutni, de ennek ellenére az ember újra neki fog vágni, mert a történetben folyamatosan előrehaladva oldhatunk fel új, egyedi képességekkel rendelkező karaktereket, melyek gyakran megváltoztatják az egész játékmenetet. Aki nem szeretne egyedül játszani, az is örülhet, mert a játékban helyet kapott Online és Offline Co-op is.

Risk of Rain 2.jpg

Minden karakter 4 egyedi aktív képességgel rendelkezik, de ezek mellé a pályákon ládákban találhatunk még több mint 100 passzív képességeket is (pl. minden találat után életerőt kapunk, dupla ugrás,a pénzünk mennyiségével arányosan növekedő sebzés stb), melyek nagyban megkönnyítik az előrehaladásunkat. A fejlesztők a zenéket is nagyon jól eltalálták, mindegyik illik az adott világhoz, melyben éppen barangolunk.

Fontos még kiemelni, hogy a játékban, az eltelt idővel arányosan egyre erősebbek az ellenfelek. Így lehetséges, hogy a 30.percben már azt a legegyszerűbb szörnyet is nehéz lesz megölni, akivel a játék 1. percében könnyűszerrel végeztünk.

A Risk of Rain legnagyobb erőssége, hogy rendkívül addiktív és a random eseményeknek hála, soha nem válik ismétlődővé. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki egy kis kihívásra vágyik.

A játékot itt tudjátok megvenni:
http://store.steampowered.com/app/248820

komment