2013. szeptember 23. írta: ayo
Címkék: steam valve steambox
SteamBox - Ma minden megváltozik

Ma egyetlen egy dolgot tudok mondani: várjuk együtt az este 7 órát, amikor a Steam 3 nagy bejelentése kezdődik!

steam.png

Egyértelműen a Big Picture, a Game Sharing és a múlt heti Gabe LinuxCon: "Linux into the living room" beszéde után most már 100%, hogy a SteamBox következik. Amikor mellette érveltem, sokan támadtak engem is, hogy ez mekkora hülyeség, a gép nem lesz bővíthető, nem fogja vinni az összes játékot stb. Szerintem elég csak megnézni az Apple TV sikerét, amely szintén egy médiadobozként szolgál, lehet rajta filmezni, zenét hallgatni és persze játszani. A Steam ezerszer izgalmasabb és összetettebb bolt, amelynek legfőbb erénye, hogy tele van akciókkal, ráadásul több mint egy éve már nem csak játékokat, hanem software-eket is vásárolhatunk. A Steam szeptember 12-én ünnepelte a 10. szülinapját, mára nyugodtan kimondhatjuk, hogy a legjobb bolt és kliens. Nincs olyan mobil vagy konzol bolt, amely labdába rúghatna mellette.

nextgenplatforms.jpg

Ha ma meglépi ezt a fontos döntést a Valve, akkor egyértelműen kezdhet félni a Microsoft és az Apple is. Egy jól összerakott konzol pontosan be tudná mutatni, hogy mennyire egyszerű és nagyszerű használni a Steamet, na meg, hogy vannak ezerszer jobb játékok, mint a legtöbb béna mobil alkalmazás. Ez nagyon fontos azoknak is, akiknek nem csak az Angry Birds létezik, mint játék, mivel ha a Steamnek sikerülne picit visszafogni a mai tendenciát, akkor talán a fejlesztők is újra több perspektívát láthatnának a számítógépes játékokban.

Hogy mit tartogat még Gabe a tarsolyában (Half Life 3?), azt majd csak este tudjuk meg, úgyhogy mindenki tapadjon este a monitorokra, mert ilyen pillanat ritkán adatik!

Szerk: Amúgy a linken ott a gamepad, amely szintén csak 3 gombból áll + a 3 kör jelzések jelenthetik a PC játékosok és a konzol játékosok összevonását is, avagy játékmegosztását)

Összefoglaló itt

Visszaszámlálás itt:
http://store.steampowered.com/livingroom/

4 komment