Ittle Dew, a Zelda-klón

Így hirdeti magát a legújabb kaland játék, amely marketing szempontjából nem rossz, de közelebbről megvizsgálva már inkább negatív volt.
Az egyetlen pozitívum, amit ki tudok emelni, hogy végre mi is átélhetjük, hogy milyen kalandozni egy zöld ruhás sráccal lánnyal és kb. ennyi.

ittle dew.png

Sajnos közelében sincs egyik Zelda résznek, pedig régóta vártam már, hogy megjelenjen ez a játék, mert jónak ígérkezett. A legrosszabb az egészben, hogy igazából semmi ötlet nincs a játékban, ez egy harmatgyenge másolata a Zeldának. A grafika néhol nem rossz, de sok ingyenes flash játék részletesebb és szebben kidolgozott, a logikai feladatok is viszonylag könnyűek és persze semmi újdonságot nem fogunk találni, ha már játszottunk valaha bármelyik Zeldával. A legtöbb grafika elemeket szinte csak átimportálták, de vannak saját ötletek is - ezek nem is passzolnak annyira bele szerintem. Végére hagytam a legszomorúbb dolgot, hogy az egész játék 4 óra alatt simán kijátszható - egy komolyabb Zelda rész 40 óra.

A játék kezdetben csak PC-re volt elérhető, majd OUYA és MAC felhasználok részére és most már Steamen is fizethetünk érte kemény 9.99 eurót, amely nem a legjobb ár egyelőre érte.
Én azt mondom, hogy ezerszer jobban megéri felrakni egy SNES emulátort és végig vinni az egyik legjobb Zeldát, a Link to the Pastet, minthogy ezért jelenleg ennyi pénzt kiadni, viszont egy bundle csomagban vagy nagyobb akcióban már érdemes elgondolkozni rajta, hiszen nem rossz játék, csak túlárazott.

A játékot itt tudjátok megvásárolni:
http://store.steampowered.com/app/241320/

komment