Magic the Gathering: Duels of the Planeswalkers 2014

Idei mana-adagunk megjelenése szerdára várható Steamen, mely 10 euróért cserébe ismét több száz óra játékélményt biztosít majd minden stratégának. Aki még nem ismeri a Magic the Gatheringet annak csak azt tudom mondani, hogy ha csakis egy játékot vesz idén, akkor ez garantáltan jó választás.
Mindenki más gondolom már tűkön ülve várja a szerda estét, úgyhogy addig is nézzük meg milyen újdonságokat leplezett le a Wizards of the Coast a 2014-es részről.

MtGDotP2014.jpg

Tíz pakli lesz elérhető kezdésként, de ha folyatódik a trend akkor az év folyamán kiadnak néhány olcsó DLC-t, amik szépen lassan rendre kibővítik majd ezt a számot. Ha kíváncsiak vagytok az említett paklik tartalmára, egy bizonyos Magic rajongó (a több mint tíz millió közül) készített egy átfogó listát amit megtekinthettek a hivatalos fórumon. Erre vonatkozó első nagyobb újítás, hogy végre mi magunk dönthetjük el, mennyi földet akarunk paklijainkba, attól függően hogy az mennyire igényel – esetleg mennyire nem igényel – gyors és agresszív játékot.
Kisebb kényelmi funkció hogy most már egy gombnyomással ráküldhetjük seregünket az ellenfélre, nem kell mindegyikre egyenként rábökni. Ez főleg konzolon játszva vagy kontrollert használva lesz hasznos, mert az egér segítségével eddig is lehetett lasszózni. Paklit sem lesz muszáj választanunk, mostantól akár a gépre is rábízhatjuk a döntést, ha teljesen mindegynek tartjuk hogy mivel nyerünk vagy veszítünk.
Végére hagytam a legzamatosabb hírmorzsát: végre valahára megkaptuk a Sealed módot, azaz a fent említett tíz paklin kívül mostantól mi magunk is szabadon összeválogathatunk egy nekünk tetszőt az adott lapokból. Mióta létezik Duels of Planeswalkers a Steamen, azóta hiányolta mindenki ezt az opciót tehát tessék örülni.

Hat darab, egyenként 14 lapot tartalmazó boosterrel kezd mindenki, ami véletlenszerűen választ 151 egyedi lapból. Ezeket kibontva 84 lap kerül azonnal birtokunkba, melyek segítségével egy legalább 40 darabos paklit kell összeállítanunk (manát adó földeket természetesen külön adhatunk hozzá), amit azonnal le is tesztelhetünk a gép ellen és a nagyobb összetűzések után egy-egy újabb boostert kapunk – maximálisan hármat. Ez 42 lappal bővíti majd paklinkat, tehát valószínűleg ideje lesz teljesen átépíteni az egészet, esetleg más színre vagy színekre átállva.
Kétszer játszhatjuk el ezt a booster-nyitogatósdit, kétszer 126 lapból válogatva. A Sealed szabályainak megfelelően egy fajta kártyából négynél többet is felhasználhatunk. Természetesen annyiszor rendezhetjük át a paklinkat ahányszor csak szeretnénk, de a 126 véletlenszerűen kisorsolt lap nem fog változni. Ha megkaptuk mind a 2x126 lapot és késztetést érzünk további virtuális boosterek feltépésére, akkor egyenként körülbelül két dollárért 18 újabb hellyel bővíthetjük a játék ezen részét. Minden megnyitott hely újabb 84+42 véletlenszerű lappal kecsegtet.
Ezekkel az egyedi paklikkal aztán irány az online 1v1 mód és az ott szerzett tapasztalatok alapján kezdődhet a gondos finomhangolás.

A játékot a Steamen, az alábbi linken tudjátok elérni:
http://store.steampowered.com/app/213850

Android verziót a Google Play vagy Amazon Appstore segítségével, az iOS verziót pedig az iTunes oldalán tudjátok majd megvásárolni.

komment