The Road (Ludum Dare #26)

Mivel már csak 11 nap van a Ludum Dare zsűrizéséig, úgy gondoltam, hogy az elkövetkező napokban kiposztolok pár kedvencet. Aki nem tudná, a Ludum Dare egy játékfejlesztői esemény, amelyben 48 óra alatt kell a programozóknak elkészíteni a remekművüket. Sokszor igen kimagasló alkotások is születnek, legjobb és legfrissebb példa erre a nemrégiben bemutatott Evoland, amely akkor természetesen elvitte az első helyet.

The_Road.pngElsőként itt a The Road George Broussard The Road nevű játéka, amely amennyire egyszerű, annyira szemét. Egy négyzettel kell haladni minél előrébb, miközben különböző típusú tüskék zavarjak majd az utunkat. Nagyon jó ritmus érzék és reflex szükséges a játékhoz, mivel ahogy haladunk előre a tüskék száma növekszik és minden életszakasz után nagyobb lesz a terjedelmünk - 15-20 age körül már eléggé para volt nekem.
A játék nagyon jól bemutatja, hogy nem feltétlen kell mindig túlgondolni a dolgokat, néha elég csak egy jó ötlet. Próbáljátok ki hátha nektek sikerül 20 age fölé menni :)

A játékot ezen a linken érhetitek el:
http://dl.dropboxusercontent.com/u/2926749/LD26/LD26.html
Ha tetszett, szavazz rá:
http://www.ludumdare.com/compo/ludum-dare-26/

komment