Bemutatták az idei legjobb indie játékokat - PAX East 2013

A hétvége egyértelműen a PAX rendezvényről szólt, ahol rengeteg új indie játékot is bemutattak. Hogy könnyebb legyen a szemezgetés, összegyűjtöttem 7 tuti címet, amelyekért érdemes lesz várni.

Elsőként egyértelműen a Delver's Dropot emelném ki, hisz rég készült már ilyen szép 16-bites játék.

delvers drop.pngA játékmenet a Zeldához hasonló akció-rpg, de tettek bele random dungeon generátort, amelytől még érdekesebb lesz az egész: véletlenszerű pályák, tárgyak, feladványok és természetesen többféle végkifejlet. A Kickstarteren már sikerrel járt, jelenleg a Steam Greenlighton lehet rá szavazni. Megjelenése az év végere várható.

A játék hivatalos weboldala itt érhető el:
http://delversdrop.com


A hétvégén bemutattak egy hosszabb gameplayt is a pár napja említett remekműből, a Transistorból is. Nagyon ajánlott!

A játék hivatalos weboldala itt érhető el:
http://supergiantgames.com

Talán az egyik legjobban várt cím, az Outlast volt, ami szerintem az egyik legjobb survivor-horror játék lesz. Annyira rámentek a túlélőhorror műfajra, hogy semmilyen fegyvert nem raktak a játékba: lopakodj vagy fuss az életedért. Egyetlen eszközöd egy infravörös kamera, amiben persze merűl az elem ezerrel. Továbbá a jól kidolgozott grafika és a rémisztő hangok garantáljak, hogy nem ehhez a játékokhoz fogsz hozzányúlni egy magányos este. A fejlesztő csak ennyit igért: "Össze fogod szarni magad".

A játék hivatalos weboldala itt érhető el:
http://redbarrelsgames.com/games.html


A Contrast is egyértelműen sikerre van ítélve a különleges grafikával és a nagyon egyedi játékmenettel. A játék az 1920-as években játszódik, amolyan film noir hangulatban mesél el egy lebilincselő történetet, amelyben mi is felidézhetjük az akkori kabaré vagy a jazz igazi hangulatát. A játékmenete teljesen rendhagyó, mivel kezünkben a fény illúziója: ha árnyékot látunk, akkor mi is azzá válhatunk. A tréler eléggé meggyőző. A játék tavasszal fog megjelenni PC-re Steamen.

A játék hivatalos weboldala itt érhető el:
http://contrastgame.com

Max: The Curse of Brotherhood (a Max and the Magic Marker folytatása) is érkezik tavasszal egyelőre XBox Live-ra, majd később a többi platformra is. A játék grafikában nagyon sokat változott, most nagyjából úgy néz ki, mint egy Pixar rajzfilm. A játékmenetben viszont megmaradt a varázsceruza, amellyel ismét segíthetjük Maxot, aki kis tesóját szeretné visszakapni. Jó kis platformnak ígérkezik:

A játék hivatalos weboldala itt érhető el:
http://pressplay.dk/games/max-the-curse-of-brotherhood/


Következzen egy igazi 8-bites retro, a Shovel Kinght. Történetből a lényeg, hogy főhősünk egy lovag, akinek egy lapát a hűséges fegyvere:) Nagyon jól ötvözik a régi stílust az újkori ötletekkel, igazi akciódús platformerre számíthatunk az év végen PC-re.

A játékot támogatnia ezeken a linkeken tudjátok:
http://www.kickstarter.com/projects/yachtclubgames/shovel-knight
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=132072322

Végezetül idén tavasszal érkezik PC-re a The Swapper, amelyben magunkat tudjuk klónozni és ezáltal kell megoldani számtalan fejtőrőt az egyedi hangulatú platform játékban.

A játék hivatalos weboldala itt érhető el:
http://facepalmgames.com/the-swapper/

komment