Doom - The Roguelike (ingyenes)

Nem egy mai eresztés, de még is kevesen ismerik ezt a remek alkotást; én meg mostanság megint keményen rákattantam:) Ajánló következik:
A Doom Roguelike viszonylag legtöbbünknek egy beszélőnév, de a lényege, hogy az fps játékmenetet teljesen átírták amolyan rpg-s menj minél mélyebbre, szedj össze sok xp-t és öld meg a fő gonoszt stílusra. A DoomRL-t 2010-ben már ki lehetett próbálni, azóta rengetek frissítésen ment keresztül, bár még most se érte el az 1.0-s verziót.

doom rougelike.pngA klasszikus fegyver arzenál mellett a szörnyek, a tárgyak és természetesen a hangok / zenék is bele lettek csempészve a jó öreg Doomból. A játék elején 3 karakterből választhatunk, mindegyiknek egyéni tulajdonsága és a skillje van. Jelenleg 25 szint van, ezek nagyrészt random generált pályák, de van egy-kettő állandó és titkos szint is. Manapság már eléggé nagyra nőt az indie játékok rajongótábora és a roguelike játékok iránti őrület, ahogy az FTL sikere is mutatja, ezért is gondoltam, hogy most már írok erről. Ha nem ismeri valaki ezt a stílust, akkor tuti nem rossz kezdés egy Doom átirattal belevágni, aki meg imádja, annak most itt egy újabb lehetőség. 

Szerk.: Nekem a Mac-es verziót nem sikerült elindítani, de a Win és Linux-os verzió tökéletesen futott.

A játékot itt tudjátok leszedni:
http://doom.chaosforge.org/downloads

komment